Knuste kartofler – sprøde knuste kartofler med smør og parmesan

Altid et hit både som lækkert tilbehør til aftensmaden og som en del af en tapasanretning.

De er heldigvis meget lette at lave og har du f.eks. en rest kolde kartofler på køl, så er de oplagte at bruge til knuste kartofler i stedet for den klassiske biksemad.

Knuste kartofler

Vær den første til at vurdere!
Sprøde og lækre knuste kartofler med parmesan
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 800-900 gram små kartofler
  • 1 håndfuld bredbladet persille og frisk timian eller oregano
  • Ca 1 håndfuld friskrevet parmesan (groftrevet)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Dip:

  • 1 bæger creme fraiche fx fra Thiese
  • Knust hvidløg, flagesalt, friske krydderurter, chiliflager og lidt citronsaft

Instruktioner

  • Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle en smule af.
  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og knus hver kartoffel med bunden af et glas. Olien sørger for, at kartoflen ikke hænger fast i glasset. Sørg for at kartoflerne blir mast men stadig er sammenhængende.
  • Dryp med olivenolie og riv et gavmildt lag parmesan henover.
    Slut af med at krydre med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt dem ind i den varme ovn i ca 15 minutter til osten er smeltet og kartoflerne er sprøde på overfladen.
  • Tag kartoflerne ud og dryp lidt ekstra olivenolie henover, ekstra friskrevet parmesan og friske krydderurter.
  • Server med dip – og nyd dem imens de stadig er lune og sprøde.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

I en tidligere opskrift på knuste kartofler med hvidløg og parmesan, brugte jeg smeltet smør tilsat friske krydderurter og hvidløg. Det smager vildt godt, men den her gang, har jeg valgt at bruge en dejlig olivenolie i stedet for og jeg har valgt ikke at tilføje hvidløg.

Dippen er nem at lave og det er blot en creme fraiche fra Thiese, der laver en rigtig lækker creme fraiche fra græsspisende kør. Har du ikke prøvet den endnu, kan den varmt anbefales! Jeg har rørt den med finthakket bredbladet persille og timian, knust hvidløg, flagesalt, chiliflager og lidt citronsaft.

Vild med kartofler…?

Er du også vild med kartofler, vil du helt sikkert være interesseret i mine andre opskrifter, hvor kartoflen får lov til at spille en vigtig rolle. Herunder får du nogle direkte links, du måske vil have lyst til at afprøve. Ellers kan du blot skrive “kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet.

Hører du til dem, der foretrækker de søde kartofler, så skriver du bare “søde kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet. Så kommer der naturligvis også nogle lækre opskrifter frem til dig.

Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce

Hasselback kartofler med grøn pesto

Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke

Flødekartofler med Pikantost – opskrift på flødekartofler

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler

Knuste kartofler - opskrift fra Majspassion.dk
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments