Frokost,  Hovedretter,  LCHF/Keto,  Sund aftensmad på 30 minutter

Oeufs en Cocotte – Æg i Cocotte

Små raffinerede lækkerier til brunch eller frokost…..

Disse små indbagte æg er en raffineret måde at servere æg på og de ser både smukke ud og smager fantastisk.

Jeg holder af at kræse om min familie og mine gæster og med de her indbagte æg, synes jeg at en ellers lækker brunch lige får et ekstra løft…..

Spiser du brød, så smager de skønt sammen med et friskbagt brød – f.eks. mit valnøddebrød bagt på ølandshvede.

Retten er lchf/keto venlig og jeg spiser altid en skive ristet palæobrød til – det smager himmelsk!

Men ja, de smager altså også godt som en lækker aftensmad, hvor de serveres sammen med en blandet salat og evt. et godt brød til og da de samtidig er super lette at lave, er de da oplagte til en hyggelig aftensmad på terrassen.

Jeg har lavet to slags, hvor den ene er lavet med varmrøget laks og den anden er lavet med tørrede kantareller og bacon. Kantarellerne er de tørrede, der kan købes i velassorterede supermarkeder, men kan du komme i nærheden af friske kantareller, så slå endelig til.

Jeg foretrækker at tilberede æg i cototte i Weck glas simpelthen fordi jeg synes retten præsenterer sig bedst i glas, men de kan sagtens bages i små ramekiner eller skåle bare de kan tåle en tur i ovnen.

Det bruger jeg: Kantareller og bacon – 2 stk:

  1. 5 gram tørrede kantareller (bruger du friske, så ca 1 dl.)
  2. 1 dl fløde til iblødsætning
  3. 1/2 pakke bacon
  4. 1/2 zucchini (i bittesmå tern)
  5. 1 bananskalotteløg meget fintsnittet
  6. 1 fed hvidløg meget fintsnittet
  7. Frisk timian – fintsnittet
  8. 2 stk. æg
  9. Lidt olivenolie eller smør til stegning
  10. Friskkværnet peber (undlad salt pga den salte bacon)
  11. 20 gram modnet Cheddar eller Manchego
  12. Lidt ekstra fløde til bagning

Sådan gør jeg:

  1. Start med at iblødsætte de tørrede kantareller i fløden – gerne en time eller længere
  2. Steg bacon på en lille pande
  3. Tilsæt løg, hvidløg og zucchini – sauter det hele grundigt
  4. Tilsæt fløden med de udblødte kantareller
  5. Kog det godt igennem og tilsæt fintsnittet frisk timian
  6. Smør ramekinerne eller weck glassene med lidt olie
  7. Fordel fyldet og tilsæt små stykker ost
  8. Top med fløde, så fyldet lige er dækket
  9. Slå forsigtigt et æg ud ovenpå og pas på at blommen ikke går i stykker
  10. Stil dem ind i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca 10 minutter, men hold øje med  at æggehviderne kun lige netop stivner inden du tager dem ud igen
  11. Drys med frisk timian og friskkværnet peber og server straks

Det bruger jeg: Varmrøget laks og grønne asparges – 2 stk:

  • 2 æg (delt i blommer og hvider)
  • 4 grønne asparges
  • 75 gram varmrøget laks
  • 1/2 dl fuldfed creme fraiche
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili (kan udelades)
  • Frisk dild
Sådan gør jeg:
  1. Pisk æggehviderne sammen med cremefraichen
  2. Krydr med lidt friskkværnet peber, flagesalt og evt. chipotle chili
  3. Tilsæt findelt varmrøget laks og fintsnittet dild, rør det hele godt sammen
  4. Skær den nederste hårde del af de grønne asparges
  5. Skær hovederne af og læg dem til side – resten snittes fint og blandes i æggehviderne
  6. Smør ramekinerne eller weck-glassene med lidt olie
  7. Fordel æggehvidfyldet i og læg aspargeshovederne ovenpå, så de forbliver synlige
  8. Bag dem i 10 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) til æggehvidemassen bliver fast
  9. Tilføj æggeblommen og pas på den ikke går i stykker.
  10. Bag videre i ca 5 minutter – drys med frisk dild og server straks

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *