Forside,  Hovedretter,  Opskrifter,  Sund aftensmad på 30 minutter

Hokkaido-suppe |cremet og lækker!

Hokkaido-suppe med spændende topping

Hokkaido-suppe er en rigtig smuk og velsmagende efterårssuppe til hele familien. Samtidig er den hurtig lavet og så er den fyldt med sunde grøntsager.

Så blev det efterår…

En klar formildende omstændighed ved den her kolde tid er, er at det nu er tid til en masse lækre supper.

Hokkiado-suppe er en af vores absolutte favoritter for den smager fantastisk og er samtidig smuk og nemt at lave og så på en travl hverdag.

Topping…

God topping skal i min verden både være godt for øjet og smagsløgene. Lidt sprødt som f.eks. disse hjemmelavede rugbrødschips, ristede græskarkerner med flagesalt, friske spirer som f.eks. disse friske ærteskud smager skønt.

Skal det være lidt ekstra lækkert, smager det skønt med lidt friskrevet ost som f.eks. Vesterhavsost eller en godt modnet cheddar.

Meal-prep…

Hokkaido-suppen her egner sig rigtig godt som meal-prep, så lav gerne en dobbelt portion – eller mere. Hæld den afkølede suppe i lufttætte beholdere og opbevar dem på køl, hvor suppen kan holde sig et par dage.

Du kan også fryse suppen ned – så er der hurtig og sund aftensmad på en travl dag.

Rigtig god fornøjelse!

Hokkaido-suppe

Smuk, cremet og fantastisk lækker suppe lavet på hokkaido
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, Suppe, vegetarisk
Keyword efterår, hokkaido, suppe, vegetarisk
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk mellemstor hokkaido
  • 3 stk. mellemstore gulerødder
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 stk bananskalotte løg
  • 1-2 stængel citrongræs
  • 1 stk rød peberfrugt - fintsnittet
  • 1/4 stk rød chili - pas på den ikke er alt for stærk
  • Lidt friskrevet ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 nip cayennepeber
  • Lidt olivenolie
  • 1 tsk grøntsagsbouillon - jeg anvender Herbamare
  • 1 dåse kokosmælk
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt creme friache som topping
  • Lidt Ristede græskarkerner, rugbrødschips, friske spirer f.eks. friske ærteskud - også som topping
  • Evt lidt Vesterhavsost eller en godt modnet cheddar - også som topping

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Vask hokkaidoen - den skal ikke skrælles - og skær den i grove tern
  • Rengør de øvrige grøntsager og snit dem groft
  • Varm lidt olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne et par minutter
  • Kom en smule vand ved - ikke så det dækker, men blot for at give lidt væde, så grøntsagerne ikke brænder på. Tilsæt også bouillonen. Læg låg på og lad det koge i ca 30 minutter eller til alle grøntsager er møre.
  • Blend grøntsagerne og tilsæt derefter kokosmælken - varm suppen op og smag til en sidste gang.
  • Server suppen med lidt frisk creme fraiche og små skåle med topping f.eks. rugbrødschips (find opskriften inde på bloggen), ristede græskarkerner, friske spirer som f.eks. ærteskud og hvis det skal være ekstra lækkert lidt friskrevet ost f.eks. Vesterhavsost eller en god modnet cheddar
  • Rigtig god fornøjelse!

2 Comments

    • Mail@billedmageriet.dk

      Hej Grethe. Det går også lidt på skift her hos mig alt efter hvad der ligger i grøntsagsskuffen, så vi undgår madspild. Ind imellem drysser jeg reven rød cheddar over – lidt syndigt, men vældig, vældig lækkert ?
      Kærlig hilsen Maj
      >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *