Forside,  Frokost,  Hovedretter,  Opskrifter

Butternut suppe

En skøn suppe – blid og cremet med spændende tilbehør

En cremet og fyldig butternut-suppe med gulerødder og krydderurter, er en af vores absolutte efterårsfavoritter. Lav gerne en dobbelt portion og frys den ned. Så er der nem mad på en travl dag.

Butternut squash har inden i en smuk orange farve og den smager mildt og dejligt. Den er god både til cremede supper og som ovnbagt med forskelligt fyld og ost.

Opskriften på denne suppe er vegetarisk, men der kan sagtens tilsættes lidt kyllingekød eller nogle skiver stærk chorizo pølse, der giver den blide suppe et twist.

Du skal bruge følgende:

  • 1 butternut squash
  • 4 gulerødder i tern
  • 2 store løg i tern
  • 4 knuste hvidløgsfed
  • 1 spsk olie til stegning
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 1 lille dåse kokosmælk (kan udelades)
  • 6-8 dl grøntsagsbouillon (jeg anvender Herbamare fra Dr. Vogel)
  • Lidt røget paprika
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt. saften fra 1/2 citron

TIP: Inden du skærer butternutten i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave græskarfritter med parmesan. De smager skønt som topping.

Sådan gør du:

  1. Klargør grøntsagerne
  2. Varm olien op i en gryde og sauter butternuttern, grøntsager med frisk timian og frisk rosmarin.
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon, røget paprika, salt og peber og lad retten simre i ca 20 til grøntsagerne er helt møre.
  4. Blend suppen til en ensartet konsistens og tilsæt evt kokosmælk for at gøre den ekstra cremet.
  5. Smag til med flagesalt og peber.
  6. Mangler suppen lidt syre, kan du justere med lidt citronsaft.

Jeg serverer suppen i små skåle med topping af sprøde kikærter og bagte græskarskiver med parmesan og rosenkålschips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *