Hovedretter,  LCHF/Keto,  One-Pots og gryderetter

Enchilada med pulled chicken / lchf

Enchilada – mexicansk comfortfood med pulled chicken….

Det er bare så syndigt lækkert og keto, når det er bedst!

Pulled chicken kræver nogle timer i ovnen, men selve forberedelsestiden er minimal og alt imens kyllingen står og bliver mere og mere mør i ovnen, kan man jo bruge tiden på andre skønne ting.

Når du alligevel er igang med at lave pulled chicken, så lav endelig en dobbelt portion og kom halvedelen i fryseren, så sparer du en masse tid der.

Du kan se her, hvordan jeg laver pulled chicken på en meget nem måde.

Retten indeholder stort set ingen kulhydrater fordi der er tilsat blomkålsris og er du ikke glad for smagen af blomkål, så kan du være ganske rolig. Fortæller du det ikke, vil ingen opdage at der er blomkål i, for smagen overdøves fuldkommen af de mange krydderier, salsa-saucen og det lækre oste-låg.

Har du ikke pulled chicken i fryseren, starter du med at lave en portion 3.5 timer før i vil spise, alternativt skærer du kyllingebrysterne i små tern og svitser dem på panden i stedet for. Det smager også super fint, men kyllingekødet bliver bare ekstra lækkert, når det har fået lov til at blive tilberedt i lang tid ved svag varme.

Jeg beregner normalt 1 kyllingebryst pr. person, men til denne ret er 3 store kyllingebryst nok til 4 personer fordi der også tilsættes blomkålsris, salsa og ost.

Jeg serverer altid en stor blandet salat til og topper enchiladaen med skiver af avocado, finthakket persille og limebåde.

Rigtig god fornøjelse!

Gå til opskrift

Enchilada med pulled chicken - LCHF

Saftig kylling i spicy salsa-sauce og boblende ost på toppen
Ret Hovedret, lchf/keto
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst tilberedes som pulled chicken - se opskrift eller skæres i små stykker og svitses sammen med løgene
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk. skalotteløg (bananformede)
  • 2-3 fed knuste hvidløg
  • 500 gram blomkålsris
  • 2 glas Salsa (medium)
  • 4-6 skiver syltede jalapenos kan evt. udelades
  • 2-3 håndfulde revet ost til gratinering Emmentaler, Gouda eller Rød cheddar
  • salt, friskkværnet peber, evt chipotle chili, stødt spidskommen Pas på den ikke bliver for stærk
  • Bredbladet persille Fintsnittet
  • 1 stk. avocado Skåret i fine skiver
  • 1 stk. lime Såret i både
  • 2-3 spsk Græsk yoghurt Serveret i en skål ved siden af

Sådan gør du

  • Retten laves som en one-pot - så sparer du på opvasken.
  • Start med at lave pulled chicken i god tid forinden. Alternativt skærer du kyllingekødet småt ud og svitser det sammen med løgene.
  • Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare
  • Tilsæt jalapenos (overvej at undlade dem, hvis mindre børn skal spise med) og lad det hele sautere et par minutter.
  • Lav blomkålsrisene ved at køre blomkålene i din foodprocessor (fjern den tykkeste del af stokken) til de bliver fintdelte og uden store blomkålsstykker. Alternativt kan du købe færdiglavede blomkålsris i de fleste supermarkeder.
  • Tilsæt blomkålsris, salsa og tørrede krydderier og rør det hele godt sammen.
  • Sænk varmen, sæt låg på eller dæk med staniol og lad retten simre til blomkålsrisene er blevet tilpas bløde.
    Hold lidt øje med at retten ikke koger tør, tilsæt evt. lidt vand eller bouillon, men kun hvis der er behov for det. Retten må endelig ikke blive alt for våd.
  • Når blomkålsrisene er tilpas bløde Iblander du pulled chicken og rører godt rundt så alt bliver grundigt blandet - lad det simre lidt.
  • Tænd for ovnen - 200 grader
  • Smag smag og tilsæt gerne ekstra krydderier, hvis der er behov for det.
  • Riv osten henover retten og drys med lidt fintsnittet bredbladet persille
  • Sæt retten ind i ovnen og lad osten gratinere. Giv den evt. et par minutter ekstra under grillen, så osten bliver ekstra gylden.
  • Lav imens en lækker salat og klargør avocadoen
  • Lige inden servering toppes med skiveskåret avocado, evt lidt ekstra fintsnittet bredbladet persille og de små limebåde. Sæt en skål med lidt græsk yoghurt eller creme fraiche ind ved siden af sammen med den blandede salat.
  • Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *