Hovedretter,  Opskrifter,  Sund og nem hverdagsmad,  Tilbehør

Spidskål | smørstegt

Smørstegt spidskål – enkelt og lækkert!

Spidskål er super sund og smager dejligt, men når den lige får en kort tur på panden i selskab med en klat smør, blir smagen helt fantastisk!

Det perfekte tilbehør

Smørstegt spidskål er, med dens milde smag og lynhurtige tilberedning, det perfekte tilbehør.

Også hvis du gerne vil undgå stivelse og mange kulhydrater, er spidskål oplagt som tilbehør og når den ristes i smør får du et lækkert lchf-tilbehør på ingen tid.

Har du (også) kræsne børn…?

Selvom vi altid har spist MANGE grøntsager herhjemme, har alle vores tre drenge som børn haft et nærmest hadefuldt forhold til grøntsager – og især kål.

Men med spidskål var det en anden sag, især hvis den blev hakket fint og kamufleret lidt i en gryderet eller lignende.

Jeg plejer at sige, at i krig og kærlighed gælder alle kneb – så hak gerne grøntsagerne fint, blend de flåede tomater osv osv hvis det kan gøre, at dine børn får flere grøntsager indenbords.

Varier smagen…

Som med så meget andet, er det godt med lidt variation i smagen. Og det er ganske nemt med spidskålen og her kommer lidt forslag til krydring og topping:

  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Friskrevet muskatnød – muskatnød på ristet spidskål er gudemad
  • Revet øko citronskal
  • Friskrevet parmesan
  • Chipotle chilikrydderi
  • Ristede græskarkerner
  • Lidt ekstra smør
  • Ristet bacontern
  • Fintsnittet bredbladet persille

Så nemt er det:

At lave smørristet spidskål kræver ingen opskrift – det er SÅ nemt og SÅ hurtigt!

  • Du skærer dit spidskål i fine skiver
  • Smelt en klat smør i en dyb pande
  • Hæld spidskålen i panden – det falder hurtigt sammen, så fyld bare godt på
  • Vend spidskålen imens det steger, så det ikke brænder på
  • Når spidskålen er faldet sammen – drys med salt, friskkværnet peber og gerne med muskatnød eller friskrevet økologisk citronskal (eller andre af de ovennævnte forslag)
  • Server straks.

TIP: Vil du lave ristet spidskål med bacon, vil jeg foreslå at du rister bacon af først og så steger din spidskål i baconfedtet. Når baconterne er færdigstegte lægger du dem over på et stykke fedtsugende køkkenrulle imens du rister dit spidskål. Når spidskålen er færdig drysser du bacontern henover.

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *