Forside,  Hovedretter,  Opskrifter,  Pizza

Pizzadej | den nemme

Keep it simple – en nem pizzadej

Som i mange andre familier, står pizza højt på ønskelisten over fredags- og weekend-mad. Og med god grund, for det smager da fantastisk!

Vil du også gerne gøre pizza-aftenen en smule sundere, er det en rigtig god ide at lave den selv – og det behøver hverken tage lang tid eller være svært.

Jeg bruger flere forskellige pizza-opskrifter alt efter, hvor hurtigt det lige skal gå. Den nedenstående opskrift er helt klart den hurtigste og letteste.

Har du god tid eller vil du bare prøve en opskrift, der lige er kælet lidt mere for, så vil jeg anbefale dig at prøve min ultimative pizza-opskrift.

Da jeg ikke har så godt af alt for meget brød, spiser jeg ofte pizza lavet efter lchf-metoden. Vil du også gerne spare på de hurtige kulhydrater, kan du prøve min blomkålspizza eller gå all-in med en fathead-pizza.

Rigtig god fornøjelse!

Pizza - den nemmeste pizzadej

Opskrift på en nem og hurtig pizzadej der gir en fin og sprød bund - lige som en pizza skal være.
Ret pizza, pizzabund
Keyword nem pizzadej, pizza, pizza-dej
Antal 4 pizzabunde
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en røremaskine med dejkrog

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 25 gram gær Du kan halvere gærmængden, hvis du har tid til at lade dejen hæve lidt længere
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 dl lunkent vand
  • Ca 700 gram Tipo 00 mel
  • 1 tsk flagesalt ellr fint salt

Sådan gør du

  • Spar på armkræfterne og brug din røremaskine, hvis du har sådan een
  • Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med honningen og olivenolien
  • Tilsæt melet lidt ad gangen alt imens røremaskinen kører på lav hastighed
  • Tilsæt først salt, når melet er kommet i - salt hæmmer hævningen.
  • Sæt røremaskinen op på max hastighed (hold evt lige en hånd på maskinen, så den ikke blir ødelagt at vibrationerne)
  • Kør indtil dejen har sluppet både kanter og bund - den skal nu gerne være glat og smidig
  • Dæk dejen til og stil den til hævning et godt lunt sted
    Lad den hæve til dobbelt størrelse - ca 1 time
    * Har du god tid, kan du halvere gærmængden og lade dejen hæve længere tid f.eks. natten over i køleskabet. Det gir endnu bedre smag og krumme.
  • Når dejen er færdighævet hælder du den ud på et meldrysset bord - og så er den klar til at bliv rullet ud og få fyld på.
    HUSK: For at opnå den perfekte sprødhed er det vigtigt at bage din pizza i en meget varm ovn og gerne på en bage- eller pizzasten. Har du ikke en sådan lader du bare en af bagepladerne stå og varme med op i ovnen. Ovnen sætter du på dens absolutte max.
  • Rigtig god fornøjelse!
    På bloggen kan du finde opskrifter på min bedste opskrift nemlig en fantastisk kartoffelpizza, der får englene til at synge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *