Forside,  Hovedretter,  LCHF/Keto,  One-Pots og gryderetter,  Opskrifter,  Sund og nem hverdagsmad

Kylling med tomater og blomkålsris i spicy salsa-sauce

En one-pot, der gir dig varmen….

Saftig kylling og blomkålsris i en lækker salsa-sauce toppet med balsamico stegte cherrytomater. En super lækker gryderet eller one-pot, for du laver det hele i en og samme gryde.

Hvor hot skal den være…?

Du kan selvfølgelig lave din salsa selv, men her har jeg brugt en færdiglavet en af slagsen.

Selvom vi ikke længere har små børn med sarte munde og maver, foretrækker vi vores salsa i medium styrke. Derudover tilsætter jeg altid lidt chipotle chili krydderi og røget paprika, hvilket også tilfører varme til retten.

Skal du servere retten for børn eller andre med sarte maver, vil det være en god ide at bruge en mild salsa og være forsigtig med at tilføje den ekstra chili. Du kan i stedet tilføje all-round krydderi eller ekstra røget paprika, der giver en rund smag uden at gøre retten stærkere.

Valg af fyld…

Ikke alle er vilde med blomkålsris og mange synes de lugter virkelig grimt og tror derfor, at sådan smager de også. Det er lidt synd, for selvom de ikke lugter godt under tilberedningen, har det heldigvis intet med smagen at gøre.

Vil du hellere bruge ris, bulgur, perlebyg, pasta eller lignende kan du sagtens udskifte blomkålsrisene. Vær blot obs på at tilføje ekstra væde, da de suger rigtig meget væde under tilberedning. Alternativt kan du koge ris eller det du vælger i en gryde ved siden af og så eventuelt blande det i den færdige sauce.

Spar tid og lav meal-prep

One-pots eller gryderetter er geniale som meal-prep. Lav gerne en dobbelt portion, når du alligevel er igang. Lad maden køle helt af , del den ind i portioner og fyld den over i beholdere, der tåler at gå i fryseren og ovnen.

Mange af de nye glasbeholdere er super smarte. De kan tåle at komme i fryseren, mikroovnen eller ovnen. Du skal blot tage maden ud af fryseren om morgenen, sætte den på køl – og så er den klar til opvarmning, når du og familien er sultne.

Har du mulighed for at varme din mad på jobbet, fungerer rester af one-pots rigtig godt som frokost eventuelt sammen med en skål blandet salat eller et stykke groft brød.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med tomater og blomkålsris i spicy salsa-sauce

One-pot med saftige kyllingebryster og blomkålsris en en spicy salsa-sauce toppet med balsamico-stegte cherrytomater.
Ret Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword blomkålsris, kylling, one-pot, salsa-sauce, tomater
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Stegegryde med høje kanter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 st. pænt store kyllingbryster af god kvalitet
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1-2 spsk krydderier: Epic Spice Rotisserie Chicken Rub Har du ikke denne krydderiblanding, kan du bruge en blanding af tørrede krydderier: oregano, timian, salt, friskkværnet peber, chipotle chili evt lidt revet citronskal.

Det skal du bruge til saucen:

  • 300 gram blomkålsris (lav den selv ved at køre blomkålsbuketter i foodprocessor eller køb dem færdiglavet)
  • 3 dl Salsa - medium
  • 1 ds flåede, hakkede tomater
  • 1 mellemstort skalotteløg - fintsnittet
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1/2 håndfuld persille - fintsnittet
  • Til at smage saucen til med Salt, friskkværnet peber, røget paprika

Det skal du bruge til de balsamico-stegte tomater:

  • 2 håndfulde cherrytomater
  • 2-3 spsk mørk balsamico
  • Lidt frisk timian og rosmarin fintsnittede eller tørrede krydderier
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at krydre kyllingebrysterne på alle sider med Epic Spice eller din egen krydderiblanding
  • Varm olie op i stegegryden
  • Steg kyllingebrysterne så de får en fin gylden stegeskorpe på begge sider.
    De må gerne steges næsten færdige, hvorefter de tages over på en tallerken imens du laver salsasaucen.
  • Tilføj om nødvendigt lidt ekstra olivenolie
  • Sauter hvidløg, løg og blomkålsrisene nogle minutter
  • Tilsæt salsa og de flåede, hakkede tomater samt lidt røget paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Lad saucen koge igennem ca 10 minutter og smag den til - juster gerne med ekstra krydderier,
  • Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen, sæt låg på og lad det koge indtil kyllingebrysterne er helt gennemstegte og blomkålsrisene er møre.
  • Vurder om retten har den rette konsistens - at den hverken er for våd eller koger tør.
    Tilføj om nødvendigt lidt vand eller bouillon, hvis du synes retten bliver for tør.
    Virker retten meget våd, kan du tage låget af, så den overskydende væde fordamper.
  • Imens kyllingerne steger færdige laver du de balsamico-stegte cherrytomater.
  • Skær cherrytomaterne i halve og rist dem på en varm pande i lidt olie. Tilsæt balsamico, salt og friskkværnet peber og lad dem koge indtil balsamicoeddiken er kogt ind.
  • Inden serveringen fordeler du de stegte tomater henover kyllingebrysterne og giver det hele et gavmildt drys persille.
  • Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *