Rabarbercrumble | Klassisk

En rigtig forårsklassiker…..

Noget af det skønneste ved foråret, foruden de nyudsprungne bøgetræer, er at så er det rabarbertid!

Når jeg tænker tilbage på min barndom, ser jeg for mig, hvordan jeg fik en rabarbarstilk og en lille skål sukker til at dyppe enderne i. Det smagte sødt og dejligt (som jeg husker det), men forleden skulle jeg lige prøve igen…..uha det var surt. Sådan er det nogen gange med barndomsminder – eller også er det mig, der er blevet en rigtig sukkergris……

Nå, men selv de noget syrlige rabarber smager skønt i en crumble – og hos os hører en dejlig rabarbercrumble foråret til.

Dagens version er med både sukker og mel – altså helt klassisk. Jeg ved dog, at flere, der læser med herinde helst er fri for både sukker og mel. Til jer er der en dejlig opskrift på en crumble, som jeg lavede flere gange sidste år. Klik på linket, så kommer der en opskrift på: Rabarbercrumble – low carb.

Er du vild med rabarber….? Så skulle du prøve mine lækre lchf-venlige rabarbertærte. Den er helt uden mel og traditionel sukker og smager fantastisk med både marinerede rabarber og senere friske jordbær.

Rigtig god fornøjelse – opskriften på den klassiske rabarbercrumble kommer her nedenfor!

Rabarbercrumble - den klassiske

En skøn forårsbebuder - klassisk rabarbercrumble du kan nyde med letpisket flødeskum, flødefraiche eller en god vanilleis.
Find også opskriften på min rabarbercrumble helt uden mel og tradition sukker. Rabarcrumble - low carb
Ret Brød og kager, småt og godt, Dessert
Keyword rabarber, rabarbercrumble
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til en lille bradepande

    Rabarberbunden:

    • 8 stilke Rabarber (500 gram)
    • 80 gram Rå rørsukker
    • 1/2 stang vanille (korn heraf) eller 1/2 tsk vanillepulver eller 1 spsk vanillesukker
    • Evt lidt groftrevet marcipan (hvis det skal være ekstra lækkert)

    Crumblen:

    • 80 gram rå rørsukker
    • 100 gram smør
    • 100 gram hvedemel
    • 100 gram havregryn
    • 1/2 stang vanille (korn heraf) eller 1/2 tsk vanillepulver eller 1 spsk vanillesukker

    Sådan gør du

    Sådan gør du:

    • Tænd ovnen på 200 grader almindelig oven og 180 grader hvis du bruger varmluft
    • Skyl rabarberne og dup dem let inden du skærer dem i 1 cm stykker
    • Vend dem med sukker og vanille og læg dem over i en smurt ildfast fad
    • Lad dem gerne stå og trække en halv time eller længere inden du dækker dem med crumble.
    • Lav crumblen ved at blanden havregryn, hvedemel, sukker, smør og vanille sammen med fingrene indtil det ligner revet ost
    • Fordel crumblen henover og sæt fadet ind i den varme ovn i ca 20-30 minutter eller indtil crumblen er fint gylden på oversiden og rabarberstykkerne helt møre.
    • Server den lune rabarbercrumble med letpisket fløde, flødefraiche, vanilleis eller en lækker vanillecreme du rører af creme fraiche, vanille, lidt revet citronskal (fra øko-citron naturligvis) og evt lidt honning.
    • TIP: Skal din rabarbercrumble være ekstra lækker, kan du rive lidt marcipan på den grove side af rivejernet henover rabarberne inden du dækker dem med crumble.
    • Rigtig god fornøjelse!