Ginger beer sorbet

Vild med Ginger beer…?

Har du bare en lille smule kærlighed til ginger beer eller bare ingefær, så vil du blive vild med den her skønne sorbet. Den er sød og med et lille bid af ingefær, men på ingen måde stærk.

Den er lavet på Goslings ginger beer, mange vil kende fra den skønne drink, Dark And Stormy. For at give den søde drik lidt modspil, har jeg tilsat flydende ingefær fra @Plantemageren. Du kan naturligvis også bruge friskrevet ingefær, men så skal du huske at si væsken inden du kører den på ismaskinen.

Måske du har lyst til at prøve nogle af mine andre is og sorbetopskrifter. Under fanen “Is & Sorbet” finde du flere dejlige is- og sorbetopskrifter, som f.eks. denne dejlige hindbær-rabarber sorbet.

Opskriften kommer neden for – Rigtig god fornøjelse!

Ginger beer sorbet

En skøn sorbet med Goslings gingerbeer og lime. En sød og frisk sorbet der egnet sig perfekt som dessert på en varm sommerdag.
Du kan fint bruge andre ginger beer mærker, bare de er velegnede til drinks.
Ret Dessert, sorbet
Keyword Ginger beer, Goslings, ingefær, sorbet
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger ismaskine, der sikre et godt resultat uden iskrystaller. Har du ikke en ismaskine, kan du stadig lave sorbet, men det er vigtigt, at du rører i ismassen under hele indfrysningen for at undgå de kedelige iskrystaller.

Ingredienser

  • 1 dåse Goslings Ginger Beer (330 ml) eller en anden ginger beer der er egnet til drinks
  • 2 spsk flydende ingefær fra @Plantemageren. Alternativt kan du rive frisk ingefær, men så skal du si væsken inden du kommer den i ismaskinen.
  • 125 gram Glukosesirup
  • 50 gram Rørsukker
  • 1/2 stk økologisk lime (saften)
  • 1 stk æggehvide - stiftpisket (den gør sorbet'en mere luftigt, men kan udelades, hvis du ikke spiser æg)

Sådan gør du

  • Hæld Gingerbeer, flydende ingefær, limesaft, sukker og glukosesirup i en gryde og bring det i kog. Sluk og stil til afkøling - først på køkkenbordet og derefter på køl indtil den er helt kold.
  • Bruger du friskrevet ingefær, skal du si massen inden den kommes i ismaskinen.
  • Hæld væsken på ismaskinen og lad den køre indtil sorbet'en begynder at stivne, så tilsætter du den stiftpiskede æggehvide (den gør sorbet'en mere luftigt, men kan udelades, hvis du ikke spiser æg).
  • Kør sorbet'en færdig og hæld den over i en aflang beholder og put den i fryseren indtil den skal bruges.
    TIP: Serverer du sorbet om sommeren, smelter den meget hurtigt. Stil derfor gerne glas/skåle nogle minutter i fryseren, så de er iskolde inden du anretter sorbet'en.
  • Rigtig god fornøjelse!