Rosmarin sorbet

Rosmarin sorbet – en anderledes, men dejlig sorbet…..

Indrømmet. Rosmarin er måske ikke lige det, man forbinder med en sorbet, men tro mig – det er virkelig lækkert!

Overrask dine gæster og server en enkelt kugle rosmarin sorbet enten som en lille mundrenser imellem to retter eller som en lille let og lækker dessert.

Jeg fik det for mange år siden, på en restaurant, hvor rosmarin sorbet fungerede som en slags “mundrenser” imellem to retter. Oplevelsen var overraskende – så overraskende god – at jeg havde den største lyst til at gå ud i køkkenet og bede om en portion som erstatning for den planlagte dessert.

Jeg havde dengang ingen ismaskine, men det har jeg nu. Og JUBIII, for nu kan jeg lavet en virkelig cremet og lækker rosmarin sorbet, der fungerer som en perfekt dessert på en varm sommerdag. Jeg håber du vil give den en chance – du vil helt sikkert blive positivt overrasket!

Er du vild med sorbet, har du måske lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter. Hvis du går ind under fanen “Is & Sorbet”, vil du finde flere af mine opskrifter som f.eks. en rigtig sød og dejlig hyldeblomst sorbet.

Rigtig god fornøjelse!

Rosmarin sorbet

En cremet lækker sorbet med en dejlig smag af rosmarin - perfekt som dessert på en dejlig sommerdag.
Ret Dessert, is, sorbet
Keyword rosmarin, sorbet
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en ismaskine, der giver det bedste resultat. Du kan også lave sorbet uden. Du skal blot huske at røre i isen flere gange under hele indfrysningen for at undgå iskrystaller.

Ingredienser

  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 5 dl vand
  • 1/2 stk økologisk lime - saften
  • 250 gram sukker
  • 1 stk æggehvide - stiftpisket (kan udelades, hvis du ikke vil bruge æg)

Sådan gør du

  • Bank rosmarinkvistene lidt med en kagerulle eller lign, så smagen kommer bedre frem
  • Put dem i en gryde sammen med vand, limesaft og sukker.
  • Kog det op og stil det derefter til afkøling. Så snart temperaturen er til det, bør det stilles i køleskabet inden du putter det i ismaskinen.
  • Si blandingen igennem et rent klæde og hæld det over i ismaskinen.
  • Når sorbet'en er ved at stivne tilføjer du den stiftpiskede æggehvide og lader ismaskinen køre færdig.
    (Æggehviden hjælper sorbet'en til at blive mere luftig, men vil du gerne undgå æg i din sorbet, kan du godt udelade den)
  • Hæld sorbet'en over i en aflang bakke, dæk den til og stil den i fryseren indtil den skal bruges.
  • Rigtig god fornøjelse!