Green hatch chili kylling

Vild med velkrydret mad…?

Det er jeg! Ikke vildt stækt, men godt og lækkert krydret, som denne kyllingegryde med den fine Green Hatch chili fra New Mexico.

Green Hatch chili, er en grøn chili dyrket i Hatch-dalen i New Mexico med en styrke på 3 ud af 5, så den er meget smagfuld og har en dyb og udsøgt chilismag, der fungerer perfekt i en gryderet som denne her.

Green Hach chili finder man ikke lige i grøntafdelingen, men det er der da heldigvis råd for. EpicSpice, der i forvejen er min krydderi-favorit, har lavet en blend, hvor der foruden andre lækre krydderier som oregano, koriander og appelsinskal også indeholder den her dejlige chili.

Med eller uden kartofler…

Jeg ved, at flere af mine læsere gerne vil undgå stivelse – og dermed kartofler. Du kan sagtens lave kyllingegryden uden at tilsætte kartofler og måske du kan erstatte dem af blomkålsbuketter eller broccoli.

Jeg må også holde igen med kartofler, men her i sommerperioden, hvor de små nye kartofler lokker, må jeg indrømme, at jeg har svært ved at lade dem ligge.

For at jeg ikke spiser alt for mange kartofler, serverer jeg en blandet salat ved siden af. Det kunne du også overveje. Du kan under fanen “Salater” finde masser af inspiration til lækre salater, dressings og spændende knas til topping. Jeg holder meget af min opskrift på Thai-salat – måske det kunne være noget for dig.

Opskriften på den dejlige kyllingegryde kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Green Hatch Chili Kylling

En lækker kyllingegryde med små nye kartofler, spinat og tomater i en spicy sauce med den udsøgte Green Hatch chili
Ret gæstemad, Gryderet, Hovedret
Keyword green hatch chili, kartofler, kylling, soltørrede tomater, spinat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3-4 stk kyllingebryst af god kvalitet
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk Green Hatch Valley Chili Bland fra @Epic Spice Alternativt laver du din egen blend af: Chipotle chili, oregano, stødt kommen, løgpulver, hvidløgspulver og evt lidt fintrevet økologisk appelsinskræl.
  • 2 tsk Gurkemeje
  • 2 stk skalotteløg - fintsnittede
  • 4 fed hvidløg - fintsnittede
  • 500 gram små nye kartofler - vaskede og halverede
  • 1 lille håndfuld soltørrede tomater - groftsnittede
  • 1 lille håndfuld cherrytomater - halverede
  • 2 store håndfulde spinat - skyllede og afdryppede
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon fx Herbamare
  • 2-3 dl (Madlavnings)fløde
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til med)
  • Lidt friskrevet parmesan som drys ved servering (kan udelades)

Sådan gør du

  • Start med at varme lidt olivenolie op på en stor pande med høje kanter.
  • Brun kyllingebrysterne godt på alle sider, så de får en flot og gylden stegeskorpe.
    Krydr dem godt med krydderiblendet. Lad dem stege ved lavere varme indtil de er næsten færdigstegte. Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen klar.
  • Tilføj evt lidt ekstra olie til panden og sauter løg og hvidløg. Når de er klare tilføjes de halverede kartofler og herefter de soltørrede tomater. Lad det sautere 5 minutters tid.
  • Tilsæt bouillon, (madlavnings)fløde og gurkemeje. Hold evt lidt bouillon tilbage, hvis du ikke ønsker meget sauce. Lad det koge igennem og smag til - juster med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt spinatbladene og lad bladene falde lidt sammen.
  • Læg kyllingebrysterne tilbage i panden, dæk med låg eller staniol og lad det simre indtil kyllingebrysterne er gennemstegte.
    Vigtigt: Kyllingekød skal ALTID gennemsteges. Er du i tvivl, så tjek med en kødnål - saften skal være helt klar.
  • Smag til en sidste gang og fordel de friske cherrytomater rundt om kyllingebrysterne.
  • Giv evt et gavmildt drys parmesan og frisk basilikum inden servering.
  • Server gerne en stor grøn salat ved siden af og læg et stykke parmesan og rivejern ved, så i alle selv kan forsyne jer med ost alt efter smag og behag.
    Du kan inde på bloggen under fanen "Salater" finde opskrifter på mange lækre salater, dressings og spændende knas.
  • Rigtig god fornøjelse!