Kerala curry med kylling

Roasted coconut kerala curry….

Ja, altså kortere navn kunne ikke gøre det – og så manglede jeg endda at tilføje “chicken”….

For der er som næsten altid i mine retter, brugt kylling som proteinkilde. Du kan fint erstatte kyllingen med andet kød – eller bruge planteproteiner i stedet for. Jeg er bare mest til kylling.

Vild med gryderetter…..

Som du måske har opdaget, er jeg bare vild med de her gryderetter, simreretter, one-pots og hvad de nu alt kaldes.

De er så lette at gå til og ofte behøves kun en enkelt stor pande, der kan gå i ovnen. Derfor er mine store gedigne jernpander med høje kanter, der kan gå både på grillen og i ovnen (næsten) mit kæreste eje. Følger du med herinde, ved du, at jeg sværger til panderne fra det franske firma @Debuyer. De er tunge, som i virkelig tunge – men HEY, så behøver du ikke træne arme i fitness centret længere.

Nå, men tilbage til dagens opskrift, der er lavet med en ny krydderiblanding fra @EpicSpice, der netop hedder: “Roasted coconut kerala curry”. Alene duften, når du åbner dåsen – og farven, vidner om en carry af RIGTIG god kvalitet. Dyb og mørk….

Har du ikke lige den krydderiblanding, kan du sagtens lave opskriften alligevel. Men gør dig selv den tjeneste, at købe krydderier af rigtig god kvalitet. Og husk, carry altid skal “brændes” af – så udvikler den sin dybe smag meget bedre.

Tilbehør….

Jeg serverer kogte ris og naanbrød til, men du kan også undlade begge dele og servere curryen i en wrap med masser af friske krydderurter og en klat creme fraiche.

Når jeg har stegt naanbrødene/fladbrødene pensler jeg dem altid med det krydderi, der indgår i den ret, de skal serveres til. Derfor er de i dag blevet penslet med krydderiblandingen “Roasted coconut kerala curry”.

TIP: Naan brød/fladbrød er fryseegnede. Bag gerne en dobbeltportion, men undlad at pensle dem, du vil fryse ned. Pak i fryseposer i mindre portioner, så har du altid et lækkert brød til dine gryderetter, salater osv.

I dag gjorde jeg faktisk noget, jeg ellers havde både sagt og skrevet, at jeg ALDRIG mere ville – nemlig spise hvide ris. Men sådan blev det. Jeg er ved at rydde ud i alle mine køkkenskabe – hvide ris, hvidt mel, hvidt sukker og alt det der. UD med det…eller nej, for jeg vil også gerne passe på vores miljø, så jeg undgår madspild og spiser pænt alle resterne. Så hvis du undrer dig over de hvide ris, når jeg nu taler imod dem – så ved du nu hvorfor….

Rigtig god fornøjelse!

Kerala curry med kylling og kokosmælk

En vidunderlig curry med masser af spice og lækkert tilbehør.
Her med friskbagt naan penslet med de samme krydderier, der indgår i curry'en og ris.
Du kan også servere curry'en i lune wraps med salat, creme fraiche og masser af friske krydderurter.
Ret Curry, gæstemad, Hovedret
Keyword curry, fladbrød, kerala, kokosmælk, kylling, naan
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til Naan (8-10 stk alt efter størrelse)

  • 25 gram gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk rørsukker
  • Ca 350 gram hvedemel
  • 3 spsk olivenolie (til at pensle med efter stegning)
  • 1 nip Roasted coconut kerala curry fra @EpicSpice eller det karrykrydderi du vil bruge i curry'en

Det skal du bruge til Kerala curry med kylling:

  • 3 store kyllingebryst skåret i strimler
  • 2 mellemstore rødløg - fintsnittede
  • 25 gram frisk ingefær - skrællet og skåret i tern
  • 4 fed hvidløg - skåret i halve
  • 1 tsk Roasted coconut kerala curry fra @Epic Spice eller dit eget favorit karry-krydderi
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 1 håndfuld ristede kokosflager f.eks. dem fra *Danish Granola Compagny" (som drys på den færdige curry)
  • 1 håndfuld friske krydderurter - fintsnittede. F.eks. bredbladet persille, koriander, mynte

Som tilbehør kan du foruden Naan/fladbrød servere ris, bulgur eller lignenede. Følg anvisningen på pakken/posen.

    Sådan gør du

    Sådan laver du Naan/fladbrød

    • Gæren opløses i vandet og sukkeret tilsættes.
    • Rør/ælt ca halvedelen af melet i og kom derefter saltet ved. Tilføj efterhånden mere mel indtil dejen ikke kan trække mere. Ælt indtil dejen slipper kanterne på røreskålen.
    • Dæk den med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted - til den er dobbelt så stor (ca 30 minutter)
    • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8-10 nogenlunde ligestore dele.
    • Med fingre eller kagerulle formes de til flade brød, der kan steges både på en varm grill eller pande.
    • De færdigstegte naan pensles med olivenolie rørt sammen med en lille smule af den krydderiblanding du vil bruge i den curry.

    Sådan laver du curry'en:

    • Start med at køre ingefær og hvidløg og måske en lille smule vand til en pasta i din mini blender eller morter.
    • I en stegegryde eller pande med høje kanter, sauterer du først rødløg i lidt god olivenolie og når de er klare, tilføjer du ingefær/hvidløgspastaen. Rører det godt sammen og lader det stege med et par minutter inden du tilsætter krydderierne.
      Carry/karry har bedst af at blive "brændt af" for at den rigtig kommer til sin ret, men pas på den ikke brænder på bunden af panden/gryden.
    • Tilføj nu kyllingestrimlerne og lad dem brune godt på alle sider.
    • Når kyllingerne har fået god farve, tilsættes 1 dåse fuldfed kokosmælk og alt røres grundigt sammen.
      Smag saucen til og juster med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra karry, hvis der er behov for det.
    • Lad saucen koge lidt ind indtil kyllingestrimlerne er gennemstegte.
      HUSK: Kylling skal ALTID gennemsteges.
    • Anret i fade eller skåle, drys med gavmild hånd ristede kokosflager og fintsnittede friske krydderurter og server med friskbagte naanbrød (penslet med olie rørt med den krydderiblanding du bruger i curry'en) evt lidt ris eller bulgur - eller med en stor grøn salat.
    • Rigtig god fornøjelse!