Spicy kylling i kokossauce

Hvor blir varmen lige af….

Selvom vi skriver juli og sommeren iflg kalenderen burde være på sit højeste, er det pænt køligt på de fleste dage. Det gir lyst til varme og krydrede retter, der ikke kræver mange timers køkkenarbejde.

Derfor får du i dag endnu en skillet eller gryderet også selvom jeg havde besluttet lige at holde en pause på den front. Håber du får glæde af den – ellers gem opskriften. Det kunne jo være sommeren nåede at komme tilbage inden du fik set opslaget.

Spiser du strikt lchf/keto….

Er du den eneste i familien, der spiser strikt lchf eller traditionel keto, kan du vælge at spise uden om kartoflerne. Det synes jeg er det letteste, men du kan også sagtens erstatte kartoflerne med ekstra spinat eller groftsnittet squash.

Opskriften får du lige her neden for.

Rigtig god fornøjelse!

Spicy kylling i kokossauce

Skøn kyllinge skillet eller gryderet, der er super nem og hurtigt at lave. Den er spicy og sød på samme tid pga den lækre cremede kokossauce.
Spiser du strikt lchf/keto undlader du blot at tilsætte kartoflerne og tilsætter i stedet lidt ekstra spinat.
Smager skønt med en stor grøn salat med alle de dejlige friske sommergrøntsager til.
Ret Hovedret, hurtig aftensmad
Keyword kartofler, kokosmælk, kylling, spicy, spinat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster skåret i strimler
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 spsk Chipotle Honey Rub fra @Epicspicenapavalley (alternativt: chipotle chili, stødt spidskommen, stødt koriander, oregano)
  • 1 stort bananskalotteløg - fintsnittet
  • 3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 500 gram kartofler - gerne små og fine (kan udelades og erstattes af ekstra spinat)
  • 1 glas rød pesto (190 gram)
  • 1 dåse kokosmælk (fuldfed)
  • 2-3 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld bredbladet persille (fintsnittet)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber som du smager til med til sidst.
  • EVT 1/2 håndfuld sprøde kokosflager fra @Danishgranolacompagni

Sådan gør du

  • Sauter først løg til de er klare og møre og tilføj dernæst hvidløg. Sauter med et kort øjeblik.
  • Tilføj kyllingestrimlerne og steg dem til de får en fin stegeskorpe på alle sider.
  • Tilføj krydderiblandingen sammen med den røde pesto og kartoflerne.
    TIP: Er kartoflerne ikke helt små, bør de skæres i mindre stykker for at mindske kogetiden.
    Rør det hele godt rundt og lad det stege et par minutter.
  • Tilføj kokosmælken og lad det koge indtil kyllingestykkerne er helt møre. Der skal ikke låg på, da saucen gerne må koge lidt ind undervejs.
    HUSK Kylling skal altid gennemsteges. Er du i tvivl så tag et stykke op og skær det over. Det må ikke være rødt inden i!
  • Til slut vender du de friske spinatblade i og venter til de er faldet sammen.
  • Smag saucen til og juster med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Drys med fintsnittet bredbladet persille og evt lidt sprøde kokosflager lige inden servering.
  • Server gerne med en lille skål med ekstra kokosflager og en stor grøn salat ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!