Bøf Lindstrøm

Hakkebøf med et twist….

Bøf Lindstrøm eller Lindström, som det jo retteligt staves, er i realiteten blot en hakkebøf med lidt ekstra lækkert fyld plus et spejlæg på toppen. Ikke spor svær at lave – men nøj, hvor den smager dejligt.

Traditionelt serveres bøf Lindstrøm med råstegte kartofler, men i dag har jeg lyst til at forkæle familien med ægte hjemmelavede pommes frites. Du ved dem, der tager en krig at lave, men som er det hele værd fordi de bare smager SÅÅÅÅ godt!

Du finder min opskrift på hjemmelavet pommes frites her og for de travle, har jeg lagt endnu en opskrift ved. Den kræver ikke timelange forberedelser og gir næsten samme sprødhed.

Vil du servere din Bøf Lindstrøm klassisk – altså med de råstegte kartofler, følger du bare opskriften, der kommer her neden for.

Rigtig god fornøjelse!

Bøf Lindstrøm

Den lækre saftige Bøf Lindstrøm med kapers, syltede rødbeder og måske (hvis du vil) en lille ansjos. Tilbehøret er klassisk med råstegte kartofler, som du får opskriften på neden for. Hos os serverer vi Bøf Lindstrøm med sprøde hjemmelavede pommes frites. Dem finder du opskriften på ved at klikke på linket.
Ret gæstemad, Hovedret
Keyword ansjos, hakket oksekød, kapers, rødbeder
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 gram Hakket oksekød
  • 2 stk skalotteløg - fintsnittet
  • 2 store spsk kapers - grovhakkes
  • 8 skiver syltede rødbeder - fintsnittes
  • Evt 1 spsk ansjoser - finthakkede
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (bruger du ansjoser så hold tilbage med saltet, da ansjoserne er ret saltede)
  • Lidt smør eller olie til panden (hvis du steger bøfferne på panden)
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 8 stk æg - til spejlæg
  • 1 kg kartofler (til råstegte kartofler)
  • Lidt frisk timian (til råstegte kartofler)
  • Lidt smør eller olivenolie (til stegning af kartofler)
  • Evt Grøn salat eller groft rugbrød

Sådan gør du

  • Bland hakket kød med rødbeder, kapers, løg, dijonsennep og evt ansjoserplus salt og friskkværnet peber. Brug gerne hænderne, så alt bliver godt blandet sammen.
    Stil farsen på køl 30 minutter.
  • Form farsen til 8 store hakkebøffer, der enten grilles eller steges på panden i en smør og olieblanding.
    På grillen: Sørg for en ordentlig opvarmet grillrist inden di lægger kødet på.
    På panden skal smør/olien lige bruse af inden du lægger bøfferne på. Lad dem få en fin stegeskorpe ved ret høj varme, hvorefter du skruer ned og lader bøfferne stege færdig 3-4 minutter på hver side alt efter hvor tykke de er.
  • Lav 1 stk spejlæg til hver bøf.

Sådan laver du råstegte kartofler:

  • Skær kartoflerne i grove både eller tern og vend dem godt i olie.
  • Steg dem i en olie/smør blanding på panden. Vend dem flere gange og pas på de ikke brænder på. Når de har fået stegeskorpe sænkes varmen og de steger stille videre til de er helt gennemstegte.
    Du kan også lave dem i ovnen: Vend dem i olie og læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca 30-40 minutter. Vend dem gerne et par gange undervejs, så de bliver sprøde på alle kanter.
  • Lige før de er færdige drysses med flagesalt og frisk timian.
  • Rigtig god fornøjelse!