Syltede rabarber med vanilje og lime

Syltede rabarber – Sommerens dejligste sylt

Så er mine rabarber endelig i en størrelse, hvor det gir mening af høste af dem. Jeg har derfor fundet nogle af mine efterhånden gamle opskrifter frem fra gemmerne og justeret lidt på dem. Som noget af det allerførste lavede jeg en lille portion syltede rabarber. De allerførste tynde stængler, gir nemlig det bedste resultat og jeg glæder mig allerede til at smage dem som topping på min skyr, på vaniljeis eller som lækkert fyld i sommerens salater.

Prøv også sommerens dejligste kage: Pavlova – sommerkage med rabarberskum og jordbær
Syltede rabarber med lime og vanilje

Syltede rabarber

Vær den første til at vurdere!
Lækre syltede rabarber med vanilje og lime
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 8 stilke rabarber – ikke alt for tykke
  • 4 dl vand
  • ½ stk økologisk lime (saft plus skræl)
  • 150 gram økologisk rørsukker ELLER halvt sukrin gold og kokosblomstsukker
  • ½ stang vanilje af god kvalitet eller 2 store tsk vaniljesukker

Instruktioner

  • Skyl og snit rabarberne i den ønskede længde
  • Kog vandet op med sukker, vaniljekorn plus den tomme stang og limesaft plus skræl (der er skåret i tynde strimler).
  • Rengør og skold et sylteglas
  • Læg rabarberstykker ned i glasset og hæld den varme lagen henover.
  • Luk omgående og når lagen er kølet ned opbevares de syltede rabarber på køl
  • Lad dem trække et par dage (gerne længere hvis du kan holde fingrene fra dem).
    Holdbarhed ca 1 måned.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Syltede rabarber med vanilje og lime

Det skal du bruge til syltede rabarber:

  • Rabarber: Rabarber er det bærende element i de syltede rabarber. Det bedste resultat får du, hvis du bruger rabarber med nye tynde stængler.
  • Sukker: Jeg bruger rå rørsukker, men du kan fint bruge almindeligt sukker. Spiser du ikke sukker eller vil du gerne skære ned på de hurtige kulhydrater, kan du udskifte sukkeret med halvt kokosblomstsukker og halvt Sukrin Gold.
  • Vand: Du skal bruge vand til kogelagen.
  • Lime: Jeg er vild med smagen af lime – og særligt i de syltede rabarber. Er du ikke vild med lime, så udelader du dem bare.
  • Vanilje: Gir bare en dejlig sødme og aromatisk smag til dine syltede rabarber. Bedst er det at bruge en vaniljestang og lade den tomme stang komme med ned i syltelagen. Har du ikke en vaniljestang, så kan du i stedet bruge en god vaniljesukker.
Syltede rabarber med vanilje og lime

Lidt omkring opskriften til de syltede rabarber:

Syltede rabarber med lime og vanilje er en enkel, men forfriskende godbid, der kan tilberedes hjemme med få ingredienser og minimal indsats. De syltede rabarber tilbyder en perfekt kombination af den syrlige smag af rabarber, den friske smag af lime og den søde aroma af vanilje.

Rabarber: Rabarber er stjernen i denne opskrift og tilbyder en karakteristisk syrlig smag, der bliver forvandlet til en blid og sødlig smag under syltningsprocessen. De tynde stængler af rabarber tilbyder en behagelig tekstur, der er blød og saftig efter syltning.

Lime: Lime tilføjer en frisk og syrlig smag til de syltede rabarber, der hjælper med at afbalancere deres naturlige surhed. Den friske saft og skårne lime bidrager også med en let citrusagtig note, der forbedrer smagsoplevelsen.

Vanilje: Vanilje tilføjer en subtil sødme og en behagelig aroma til de syltede rabarber, der komplimenterer deres naturlige smag perfekt. Den rige og blomsteragtige duft af vanilje giver dybde til smagsoplevelsen og gør de syltede rabarber endnu mere tiltalende.

Syltelage: Syltelagen består af sukker, vand og en blanding af lime og vanilje, der koges sammen for at skabe en sirupslignende konsistens. Denne lækre syltelage omslutter rabarberne og trænger ind i dem, hvilket giver dem en lækker og sød smag.

Syltede rabarber med lime og vanilje er en alsidig delikatesse, der kan bruges på mange forskellige måder. De kan serveres som en sød topping til yoghurt, skyr eller vaniljeis, bruges som fyld i kager eller tærter, eller spises alene som en lækker snack.

At lave syltede rabarber med lime og vanilje derhjemme er en simpel proces, der kræver kun få trin. Rabarberne skæres i tynde skiver og placeres i krukker eller glas, mens syltelagen koges op og hældes over dem. Efter at have kølet af og siddet i køleskabet i et par timer er de syltede rabarber klar til at blive nydt.

Disse syltede rabarber er også en fantastisk måde at bevare den friske smag af rabarber på og forlænge deres sæson. De kan nydes hele året rundt som en lækker påmindelse om sommerens friske og frugtige smage.

Uanset om du er en erfaren sylter eller bare ønsker at prøve noget nyt og spændende i køkkenet, er syltede rabarber med lime og vanilje en skøn opskrift, der vil tilfredsstille dine smagsløg og bringe et strejf af lys og friskhed til din dag. Så næste gang du har nogle friske rabarber, der skal bruges, hvorfor så ikke prøve denne enkle og velsmagende opskrift? Du vil ikke fortryde det!

Syltede rabarber fra Majspassion

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments