Æblegløgg med eller uden alkohol

Æblegløgg

Æblegløgg er skøn at varme sig på efter en kold gåtur eller at hygge sig med en mørk vinteraften. Gløggen kan laves både med og uden alkohol og er derfor velegnet til de af dine gæster, der skal køre hjem bagefter.

Æblegløgg

Vær den første til at vurdere!
En dejlig gløgg hvor du selv vælger om den skal være med eller uden alkohol

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1.5 ltr ufiltreret æblesaft af god kvalitet
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 2 stk store modne citroner
  • 5 skiver frisk ingefær (tynde skiver)
  • 4 stk stjerneanis
  • 10 stk kardemommekapsler (knus dem og put dem hele i)
  • 2 stk kanelstænger
  • 1 stang vanilje – skæres igennem med en skarp knis og kornene skrabes ud. Både korn og stang skal bruges.

Instruktioner

  • Skær appelsinen i skiver og pres citronerne.
    Kog æblesaften op med citronsaften, krydderierne og appelsinskiverne.Lad den simre i ca 30 minutter til gløggen er reduceret til ca 1 liter.Hæld essensen på et patentglas og lad den gerne trække en uges tid, men den kan fint bruges allerede efter 1 døgn.Si essensen og fyld på en flaske og stil på køl.Da der ikke er tilsat alkohol er holdbarheden begrænset.
    Når du skal bruge den:
    Når du vil servere den hvide gløgg, varmes æblesaft eller evt. hyldeblomstsaft op i en gryde uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen efter smag. Jeg bruger 2 dele saft og 1 del essens.
    Hvid gløgg med alkohol:
    Hvid gløgg kan sagtens tilsættes alkohol. Når essensen har trukket, sies den og hældes på flaske sammen med 1 dl. hvid portvin og 1 dl hvid rom. Når du vil servere den, varmes hvidvin op uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen. Jeg bruger 2 dele hvidvin og 1 del essens pr glas. Pynt glasset med kanelstang og et par stjerneanis.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Med alkohol…

Æblegløgg kan sagtens tilsættes alkohol. Når essensen har trukket, sies den og hældes på flaske sammen med 1 dl. hvid portvin og 1 dl hvid rom. Når du vil servere den, varmes hvidvin op uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen. Jeg bruger 2 dele hvidvin og 1 del essens pr glas. Pynt glasset med kanelstang og et par stjerneanis.

Husk at fortælle dine gæster, at gløggen indeholder alkohol, hvis de efterfølgende skal køre bil.

Vil du se mere….?

Vi drikker gløgg hele vinteren igennem, men primært den alkoholfrie æblegløgg, som du får opskriften på her nedenfor.

Men vil du prøve at lave din egen mørke julegløgg, har jeg opskriften på den allerbedste gløggessens du kan komme i nærheden af. Den skulle du prøve!

Du kan naturligvis også finde opskrifterne på æbleskiver, pebernødder, brunkager og romkugler med nøddeknas herinde – og flere endnu, hvis du kigger ind under fanen med HØJTIDER.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments