Chia a la mande med mango – opskrift på julet chiagrød

Lækkert alternativ til klassisk ris a la mande.

Min opskrift på en julet udgave af den ellers dejlige chiapudding – en CHIA A LA MANDE med kirsebær, der både kunne serveres som en ekstra lækker morgenmad OG dessert, blev modtaget med så megen ros, at jeg fik lyst til at lave en ny version. Denne gang med mango.

Chia a la mande med mango

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift med plantemælk
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2.5 dl Plantemælk – jeg brugte en barista havremælk
  • 4 spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljepulver eller korn fra 1/2 stang vanilje
  • Evt 2 tsk rørsukker eller brug dit foretrukne sødemiddel
  • ½ håndfuld mandelsplinter (du kan også bruge hakkede mandler)
  • Ca 2.5 dl Piskefløde eller en vegansk variant

Topping:

  • ½ stk frisk mango skåret i mindre tern
  • Evt lidt mangosyltetøj
  • Lidt mandelsplinter til pynt

Instruktioner

Aftenen før:

  • Bland plantemælken med chiafrøene i en skål og rør dem godt sammen. Lad dem gerne stå 5 minutter, hvorefter du rører i dem igen. Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter.
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Vend chiagrøden med mandelsplinter og vaniljepulver og smag den til med lidt sukker eller dit foretrukne sødemiddel.
  • Vend forsigtigt flødeskum og chiagrød sammen.
  • Læg mangotern (du kan naturligvis også bruge anden frugt) i bunden af små fine glas, fyld dem op med chia a la mande og slut af med lidt mango sylt, lidt ekstra mangotern og mandelsplinter.
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Mange har skrevet, at de var særligt vilde med min version, fordi den er lavet på alm plantemælk plantemælk og ikke den meget fede kokosmælk fra dåse. Og jeg forstår dem godt, for jeg er heller ikke selv vild med den fede og ret fade smag fra kokosmælken – eller jo, når vi taler om varme retter, så er jeg vild med den. Men som kold, nej tak.

Men hører du nu til dem, der er vilde med kokosmælkens smag og konsistens, så går du bare med den. Det er mest et spørgsmål og smag og behag – og den er som bekendt forskellig.

Vil du se flere julede opskrifter?

Jeg overvejer stadig om jeg skulle lave en selvstændig fane for julemad – og efterhånden som der kommer flere og flere “julede” opskrifter ind på bloggen, kan det da godt være, at det er ved at være på tide.

Indtil da, har jeg samlet alle de opskrifter, der hører til årets højtider under en og samme fane HØJTIDER. For at gøre det lidt lettere for dig, får du herunder nogle direkte links, du måske får lyst til at kigge nærmere på:

Focaccia-juletræ | opskrift på lækkert focacciabrød med pynt

Brydebrød | Pull apart juletræ med ost og hvidløg

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Risalamande

Chia a la mande – chiagrød i en juleversion

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Vaniljekranse – de bedste!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments