Tzatziki….græsk agurkedip
Uhmmm….tzatziki! Kalder omgående minder frem om varme sommerdage og måske en uforglemmelig ferie i det græske.
Tzatziki er helt uundværlig – ikke kun om sommeren – men året rundt. Den smager dejligt og passer så godt både som dip med lidt lækkert brød, dressing til dine salter og som fyld i sandwich.
Tzatziki – nem og lækker opskrift på den lækre græske agurkedip
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk agurk
- 3 dl græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg – knust (juster selv mængden efter hvor meget hvidløgssmag du ønsker)
- 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet (gem lidt til pynt)
- ½ stk økologisk citron (saften)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt God olivenolie
- Evt lidt hvid sesam (bare som pynt og det gir lidt knas til dippen)
Instruktioner
- Skær agurken halvt igennem og med en teske fjerner du kernerne. De frigiver væde, så din tzatziki blir våd.
- Snit agurken i små tern og vend dem med græsk yoghurt, knust hvidløg, lidt bredbladet persille og lidt citronsaft.
- Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra hvidløg og citronsaft efter smag og behag.
- Stil dressingen på køl indtil den skal serveres (den blir kun bedre af at trække en times tid)og pynt med bredbladet persille, friskkværnet peber, hvide sesamfrø og lidt god olivenolie.
- Nyd den som dip med lækkert brød eller bagte rodfrugter, som dressing på dine salater eller som fyld i dine sandwich
- Rigtig god fornøjelse!
Tips til opskriften
Normalt river man agurken og så skal den saltes og herefter presses fri for væde. Det er lidt besværligt i en travl hverdag og især, hvis der skal laves en større portion. Så nu har jeg lavet en lidt mere hverdagsagtig og grovere tzatziki, som smager fuldstændigt som en tzatziki skal – bare uden rivejern , saltning og presning.
Du finder også andre lækre dressings og dips herinde på Majspassion. Prøv f.eks. min Dressing med rosmarin og honningdijon, Sauce tartar – opskrift på lækker sauce til paneret fisk og kylling eller den cremede Peanutbutterdressing.
Du finder selvfølgelig også min uundværlige Guacamole og den efterspurgte Big-Mac-dressing