Blomkålscouscous salat – Sund og mættende salat

Blomkålscouscous…

Lækker salat, hvor den klassiske couscous er skiftet ud med blomkål – det er bare lækkert og fungerer perfekt i den her dejlige mættende salat.

Blomkålsris er meget lette at lave. Du kører simpelthen blomkålsbuketterne i din foodprocessor til de ligner ris – eller som her couscous. Har du ikke en foodprocessor kan du sagtens lave blomkålsris med en køkkenkniv og ellers fåes de på frost i de fleste supermarkeder.

Blomkålscouscous salat

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og virkelig lækker salat med blomkålscouscous
Antal: 4 personer som tilbehør

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk blomkål -skyllet og brækket i mindre buketter
  • Lidt god olivenolie
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk Sød paprika
  • 1 stk økologisk citron (både saft og skal)
  • Evt 1 stk hvidløgsfed – knust
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld friske krydderurter – fintsnittede (Jeg brugte bredbladet persille, mynte og citrontimian)
  • ½ håndfuld pinjekerner ristet kort på en tør pande (Du kan også bruge mandler eller cashewnødder)
  • 3 stk forårsløg – fintsnittet (den hvide del rister du sammen med blomkålen og den grønne del bruger du som drys på den færdige ret)
  • 1 stor håndfuld cherrytomater gerne i forskellige farver – halverede
  • 1 håndfuld spæde salatblade (Jeg brugte ruccola)
  • Lidt ekstra rigtig god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
  • Evt 1 dl vand (til at dampe de ristede blomkål i)

Instruktioner

  • Start med at køre blomkålen til ekstra finte blomkålsris – men ikke så de blir til mel
  • Varm olivenolie op i en pande og rist blomkålen og den hvide del af forårsløgene til blomkålsrisene begynder at tage farve (middel varme, så det ikke brænder på). På den måde får de en lækker nøddeagtig smag.
    Du kan evt tilføje 1 dl vand, for at dampe blomkålsrisene helt til sidst, men så mister de deres "bid". Så det er lidt en smagssag.
  • Lav en marinade af 3 spsk olivenolie, paprika, spidskommen, revet citronskal og saften af citronen, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg (hvis du foretrækker det). Rør det hele sammen og hæld den færdigstegte blomkålscouscous over i dressingen og vend det hele godt rundt.
    Sæt til side og lad det køle lidt af. Salaten kan serveres både lun og kold!
  • Snit tomaterne i halve og klargør salaten.
  • Hæld den marinerede blomkålscouscous ud på et fad, fordel de grønne fintsnittede forårsløg og lidt mynte henover inden du fordeler de spæde salatblade og halverede tomater henover.
    Slut af med lidt flagesalt og friskkværnet peber og til sidst dryppes lidt rigtig god olivenolie henover.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Salat med blomkålscouscous

I dag har jeg så lavet en salat med blomkålscouscous og her har jeg ristet de ekstra fintsnittede blomkålsris i lidt olivenolie på en pande indtil de har taget en smule farve. Det gør, at blomkålen får den her lækre nøddeagtige smag.

Efterfølgende er den stadigt varme blomkålscouscous vendt i en krydret dressing og masser af friske krydderurter og citron.

Du kan servere salaten både lun og kold. Hæld den marinerede blomkålscouscous ud på et fad og fordel, ekstra friske krydderurter, spæde salatblade som f.eks. ruccola og halverede tomater henover. Krydr med flagesalt, friskkværnet peber og dryp lidt god olivenolie henover – så er den klar!

Nyd den som et selvstændigt vegetarisk måltid sammen med lidt godt brød eller server den som sundt og mættende tilbehør til sommerens grillretter sammen med en lækker kartoffelsalat.

Du kan på min Instagram under højdepunkter finde mine HOW-TO-video’s. Her ligger en film, der viser hvordan jeg laver salaten.

Vild med lækre salater…?

Er du også vild med lækre salater, så gå på opdagelse under fanen SALATER. Her finder du et bredt udvalg af de skønneste salater tilpasset årstiderne og find forslag til lækkert tilbehør som knasende toppings og cremede dressings.

Du kan f.eks. prøve den her Sommersalat med friske bær og spicy carry-mango dressingKartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurterCæsar salat med kylling  eller hvad med en sommerlig Tomatsalat – opskrift på den bedste tomatsalat.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments