Bagt feta med tomater og oliven

Bagt feta…

Bagt feta er en klassiker i det tyrkiske og græske køkken, hvor den både serveres som en enkeltstående ret f.eks. sammen med lidt lækkert brød eller som en del af et større (fest)måltid – Meze.

Bagt feta med tomater, oliven og friske krydderurter

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på bagt feta med små krydrede tomater, sorte oliven og friske krydderurter.
Perfekt med f.eks. focacciabrød eller vend med en god pasta.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram cherrytomater – gerne de flerfarvede skåret i halve
  • 50 gram sorte Kalamataoliven uden sten
  • 200 gram ægte feta (Salatost kan du IKKE bruge)
  • 4 fed hvidløg (2 knuses og 2 tilsættes hele)
  • 2 tsk flydende honning
  • 2-3 spsk friske krydderurter – timian, oregano, salvie (Har du ikke friske krydderurter bruger du tørrede af en god kvalitet)
  • Lidt rigtig god olivenolie (jeg bruger evoo fra @Rosario)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • I et ildfast fad eller lille jernpande lægges i midten fetaosten og de halverede cherrytomater og oliven rundt om osten.
    Knus to fed hvidløg der fordeles omkring tomaterne og læg 2 hele fed ved (de kan efter bagningen knuses med en gaffel og gir en lidt blødere hvidløgssmag).
  • Dryp flydende honning henover især fetaosten, dryp herefter en god olivenolie henover det hele og drys med flagesalt, friskkværnet peber og de friske krydderurter.
  • Sæt fadet/panden ind i den opvarmede ovn i ca 25 minutter.
  • Tag fadet/panden ud og dryp lidt ekstra olivenolie og evt lidt ekstra friske krydderurter henover lige før servering.
  • Server den bagte feta imens den stadig er varm og blød sammen med lækkert brød – f.eks. focaccia eller vendt i en god pasta.
    Tip: Når retten afkøles, blir fetaen fast igen. Sæt den blot ind i den varme ovn et par minutter og den blir igen blød og cremet.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Surfer du rundt på nettet, vil du finde et hav af forskellige opskrifter på bagt feta. Jeg vil her dele min ynglingsversion med dig. Den er med små krydrede tomater, kalamataoliven, god olivenolie, lidt flydende honning og masser af friske krydderurter som timian og oregano.

Hos os foretrækker vi at nyde den bagte feta sammen med focacciabrød eller vendt med en lækker pasta.

Du vil hurtigt blive vild med den bagte feta og heldigvis er den foruden at være nem også hurtig at lave. 25 minutter i en forvarmet ovn – det er jo helt perfekt!

Vild med det…?

Hos os er vi vilde med mad fra Middelhavskøkkenet – og det er du måske også.

Prøv f.eks. nogle af mine andre opskrifter. Her kommer nogle direkte links du kan kigge nærmere på:

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Græskinspirerede auberginer med lam

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments