Stretch and Fold – sådan undgår du at ælte

Stretch and Fold – sådan undgår du at ælte

Bagetips til alle brødelskere!

Er du også vild med friskbagt brød, men er du ikke vild med at ælte de tunge deje til f.eks. madbrød, pizza og focaccia?

Hvis ja, så skulle du lære Stretch and fold. En enkel og nem og alligevel fantastisk virkningsfuld teknik, der gir dig en blank og elastisk dej fyldt med luftbobler. Lige det vi går efter, når vi vil bage lækkert braød!

Heldigvis er teknikken hurtig at lære. Se blot på det lille videklip her nedenfor. Så vil teknikken hurtigt blive din bedste ven, når du bager brød.

Stretch and Fold – sådan undgår du at ælte

Vær den første til at vurdere!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Når du bruger Stretch and Fold, skal du blot røre ingredienserne sammen. Herefter lader du dejen hvile i skålen, tildækket og et lunt sted.

Efter 15 minutter laver du første omgang stretch and fold sådan her:

Med våde fingre løfter du op i dejen og trækker den ned over sig selv. Drej skålen og gentag 4 gange indtil du har arbejdet hele dejen igennem. Dæk skålen til og lad igen dejen hville.

Alt efter hvilken opskrift du bruger, skal dejen hvile 15 minutter eller længere imellem hver foldning.

Herefter skal dejen stilles i køleskabet, hvor den skal blive i minimum 12 timer og gerne 24 timer.

Vild med lækkert brød?

Er du også vild med lækkert brød, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter på lækkert hjemmebagt brød. Her får du nogle direkte links. Bemærk, at der i nogle af opskrifterne ikke indgår Stretch and fold. Det skyldes at teknikken også er ny for mig. Men du kan bruge den i samtlige opskrifter på madbrød, focaccia og pizza.

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia – det ultimative focaccia med koldhævning

Kartoffelpizza – sprød bund med mascarpone og kartofler

Pizza – opskrift på hvid pizza med creme fraichce, bacon og løg

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments