Linsesuppe – vegetarisk opskrift med masser af grønt

Hvordan har du det med suppe…? Godt håber jeg, for jeg kan spise suppe hele året rundt. Altså, hvis den er hjemmelavet og med lækkert fyld og masser af god smag. 

I dag får du en vegetarisk suppe, hvor de animalske proteiner er skiftet ud med grønne proteiner i form af de lækre belugalinser.

Linsesuppe – vegetarisk opskrift

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker vegetarisk linsesuppe med lækkert fyld og masser af dejlig smag
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 stort gult løg – fintsnittet
  • 200 gram kartofler – skrællet og skåret i mindre tern
  • 200 gram gulerødder – skrællet og skåret i tern
  • 1 bundt grønne asparges – snittet i mindre stykker
  • 1 dåse Belugalinser (400 gr) – drænes og skylles
  • 2 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon (vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
  • 2 tsk karry – medium styrke
  • 2 tsk gurkemeje
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Drys/topping og tilbehør:

  • 1 håndfuld friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg
  • Lidt godt brød f.eks. focaccia

Instruktioner

  • Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter kartofler, asparges og gulerødder. Lad det hele stege godt igennem 4-5 minutter før du tilsætter hvidløg, ingefær karry, gurkemeje og ingefær. Sauter videre et par minutter under omrøring, så det ikke brænder på.
  • Tilføj herefter belugalinser, grøntsagsbouillon og mandelmælk og lad det koge ved middel varme indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og giv suppen et gavmildt drys friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg lige før servering.
    Prøv lidt lækkert brød som tilbehør – f.eks. et focaccia
  • Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret med nye opskrifter herinde på bloggen.
    Klik her! http://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De fleste af os vil gerne spise sundt med flere grøntsager og grønne proteiner som linser og bønner som supplement til kød. Men netop linser og bønner kræver udblødsætning natten over og lang kogetid – og tid, er en mangelvare i mange familier.

For i hverdagene, er der i langt de fleste familier hverken tid eller energi til timelang madlavning og hvem huskede nu lige at sætte bønnerne i blød dagen forinden……? Derfor er det ind imellem nødvendigt at skyde genvej ved at bruge præfabrikerede fødevarer som f.eks. bønner og linser, hvor producenten har klaret udblødning og kogning, så produktet er lige klar til brug. 

Om du vælger det ene produkt fremfor det andet, vil jeg lade være helt op til dig. I starten var jeg virkelig modstander, men nu har jeg prøvet flere af de færdige produkter fra bl.a. Urtekram og jeg kan ikke smage forskel og så er de heller ikke tilsat alverdens konserveringsmidler. Det er da godt nyt for den travle familie!

Vild med suppe…?

Hvis du lige som jeg, er vild med fyldige og lækre supper, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre suppeopskrifter. Du finder både vegetariske supper og supper med f.eks. kylling, ligesom du også finder både kolde og varme supper. Så der skulle være noget for enhver smag. 

Nedenfor kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:

Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling

Butternut suppe – cremet suppe med græskar

Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Bagt tomatsuppe – fantastisk suppe med masser af smag

Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke

Gazpacho – kold spansk grøntsagssuppe

Kold ærtesuppe – mousserende og med sprød topping

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments