Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering

Mexicansk rispande

Sund, nem og virkelig lækker vegetarisk ret til de kødfrie dage. Den har masser af fylde og dejlig smag og ingen vil savne kødet. 

Nyd den som den er med en enkel salatmix, lidt frisk avocado, guacamole, salsa eller creme fraiche eller brug den som fyld i tortillas.

Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og virkelig lækker vegetarisk one-pan med masser af grønt og dejlig smag
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 250 gram sød kartoffel -skrællet og skåret i tern
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 frisk grøn chili eller 5 padron pebre skåret i tynde ringe
  • 1 dåse sorte bønner (230 gram) – drænet
  • 2-3 dl færdigkogte ris (Jeg bruger fuldkornsris)
  • 1 dåse majs (140 gram) – drænet
  • 2 dl salsa medium styrke
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • ½ tsk Piment D'espelette chili pulver
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk røget paprika
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 1 stk lime – saften til at smage til med

Forslag til tilbehør:

  • Blandet salat – salatmix
  • 1 stk avocado skåret i skiver som pynt på den færdige ret
  • salsa i en skål ved siden af
  • creme fraiche i en skål ved siden af
  • 1 portion guacamole i en skål ved siden af

Instruktioner

  • Start med at kogene risene efter anvisning på pakken.
  • Varm olivenolien op i en stor pande og steg de søde kartofler ved middel varme i 8-10 minutter. Tilføj en smule vand (3-4 spsk) og dæk panden med låg, stor tallerken eller staniol og lad kartoflerne dampe møre 4-5 minutter.
  • Tilføj nu de grønne chili/padron pebre, salsaen, krydderierne, sorte bønner, majs, de kogte ris, limesaft og vend det hele grundigt sammen.
    Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra chili og limesaft.
  • Fordel den revne ost henover og dæk igen panden til, sænk varmen så intet brænder på bunden og lad panden stå i 4-5 minutter til osten er smeltet.
  • Server med det foreslåede tilbehør eller brug den som fyld i lune tortillas.
  • Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med mexicansk mad…?

Jeg er vild med mexicansk mad og derfor ligger der efterhånden en del opskrifter herinde på bloggen. Her får du nogle direkte links du måske vil have lyst til at prøve:

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food

Mexicansk nachospande med oksekød

Rodfrugt quesadillas | sund og lækker mexicansk opskrift

Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Pico de gallo | Mexicansk salsa

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments