Søde kartoffel fritter med sprød panering

Lækker snack eller tilbehør: Søde kartoffel fritter med sprød panering.

Det er alt for længe siden, at jeg sidst har delt en opskrift på søde kartoffel fritter. De var ellers i lang tid min absolutte snack-favorit, og nu er de tilbage, men i en ny og endnu mere lækker udgave!

Søde kartoffel fritter med sprød panering

Søde kartoffel fritter med parmesan og løgpanering

Vær den første til at vurdere!
Perfekte som snack eller som tilbehør, når det skal være ekstra lækkert.
Antal: 2 portioner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 store søde kartofler – skrubbet grundigt rene
  • 2 stk æg
  • 2.5 dl friskrevet parmesan – skal rives fint (Her kan du også bruge en færdigrevet parmesan, der ofte er noget finere i strukturen.)
  • 1.5 tsk hvidløgspulver
  • 1.5 tsk løgpulver
  • 1.5 tsk tørret persille
  • 1 tsk paprika
  • 1 nip D'espelette chilikrydderi (Du kan også bruge cayennepulver)
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Avocado-aioli

  • 1-2 stk godt modne avocado
  • 2 spsk mayonnaise af god kvalitet
  • 2 fed hvidløg – knust
  • Lidt lime- eller citronsaft til at smage til med
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt D'espelette chili til at smage til med (Du kan også bruge cayenne)

Instruktioner

  • Søde kartoffel fritter med sprød panering
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skær de søde kartofler i tynde fritter på langs. Det er lettest at skære de søde kartofler i to halvdele på langs og derefter skære dem i lange tynde skiver.
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken
  • Vend parmesan, persille og krydderier sammen i en anden dyb tallerken
  • Læg bagepapir på en bageplade
  • Vend kartoffelskiverne i de sammenpiskede æg, så begge sider er dækket og vend dem herefter i parmesanblandingen. Læg dem med god afstand over på bagepapiret. Det er VIGTIGT at de har god afstand og IKKE ligger ind over hinanden!
  • Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og paneringen er sprød og gylden.
  • Lav imens dippen klar ved at mose avocadoen med en gaffel og herefter blande den med de øvrige ingredienser. Smag den til med lime- eller citronsaft m.m.
  • Tag de gyldne fritter ud af ovnen og server dem mens de er lune sammen med dippen.
    Perfekt som snack, forret eller som lækkert tilbehør
  • Rigtig god fornøjelse!
    Søde kartoffel fritter med sprød panering
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Prøv også min opskrift på Sød kartoffel med avocado dip eller hvad med den her både nemme og virkelig lækre Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering.

Tip til opskriften

Når jeg laver de søde kartoffelfritter, skærer jeg de søde kartofler ret tyndt i ca 1/2 cm’s tykkelse. Det gør jeg, fordi selve paneringen fylder ret meget og så vil jeg gerne hjælpe dem til mest mulig sprødhed. Vil du gerne ha en mere blød kerne, så skærer du bare de søde kartofler lidt tykkere. Men husk, at jo tykkere skiver, jo længere tilberedningstid.

Jeg har vendt de søde kartoffelskiver i sammenpisket æg og herefter en blanding af friskrevet parmesan, løg- og hvidløgspulver samt tørret persille og lidt salt og friskkværnet peber. Herefter er de lagt med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir og bagt gyldne i ovnen ved 240 grader. Super nemt og hurtigt, når lysten til noget virkelig lækkert melder sig.

Som dip har jeg brugt en avocado-ailoi, men en lækker guacamole eller anden dip kan sagtens bruges. Har du en dåse Pizza-seasoning eller Aglio Olio Peperoncino fra EpicSpice stående, kan du også røre lidt af krydderiet op med creme fraiche eller græsk yoghurt og bruge den som dip.

Sprøde og lækre søde kartoffelbåde med parmesan- og løgparnering. Perfekte snacks med aioli eller guacamole. Nem opskrift fra Majspassion.dk
Snack af søde kartofler med parmesan- og løgpanering. Nem og lækker opskrift fra Majspassion.dk

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften på de søde kartoffelfritter med parmesan og løgpanering.

Rigtig god fornøjelse!

Søde kartoffel fritter med sprød panering
Søde kartoffel fritter med sprød panering
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments