Fladbrød | naan

NaanbrødNaan eller fladbrød er bare uundværlige – det er de i hverfald her hos os. Vi bruger dem som pizzabunde i en snæver vending, som pitabrød, tilbehør til supper og salater eller bare sådan med en skøn dip til.

De skal blot hæve 30 minutter, så er de klar til at komme på en varm, tør pande.

Fladbrød smager skønt og de er oveni købet fryseegnede. Så har du god tid en dag, så lav gerne en stor portion og læg dem i fryseren. Så har du altid et lækkert brød på travle dage.

Fladbrød – naan

Vær den første til at vurdere!
Nem og hurtig opskrift på de uundværlige fladbrød.
Antal: 10 stk alt efter størrelse

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk flydende honning – kan udelades, men det booster gæren
  • 1.5 tsk flagesalt
  • Ca 500 gram Manitobamel (du kan også bruge en kombi af Tipo 0 og hvedemel)

Instruktioner

  • Opløs gær og flydende honning i det lunkne vand
  • Sæt røremaskinen igang og tilsæt lidt efter lidt melet.
  • Når du har tilsat halvdelen af melet tilsætter du først nu saltet.
  • Kører dejen så den er blank og spændstig og let fugtig.
    Manitobamel indeholder mere protein end alm hvedemel og kræver derfor lidt mere æltning.
  • Dæk skålen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted i 30 minutter
  • Læg dejen ud på et meldrysset bord og skær den i passende stykker, der rulles flade med en rullepind eller blot trykkes flade med hænderne.
  • Bag dem på en TØR pande ved middel varme.
    Når brødet bobler på overfladen, vender du det.
    De skal kun bages ganske kort.
  • Server dem mens de er lune eller frys dem ned, så der er lækkert brød til travle dage.
  • Tip: Drys gerne de færdige fladbrød med krydderier. Jeg er vild med de varme krydderier som f.eks. zhug eller kerala curry
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Opskriften kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Fladbrød med tomater, ægge/avocadospread og grønt
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments