Fritatta med grøntsagsspiraler

Frittata…..

En skøn, italiensk æggekage, der både kan spises varm, men som også smager dejligt kold. Den er derfor rigtig god til både en lun frokostret, men også i madpakken.

Ideen med grøntsagsspiralerne har jeg fra Spis Bedre, der har brugt ideen i en tærte. Men jeg har valgt at bruge dem i en fritatta i stedet for – og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

Jeg er nemlig altid på jagt efter måder, hvorpå jeg kan få mere grønt ind i hverdagen, og her er fritatta’s og tærter en glimrende måde og de fungerer fint både sommer og vinter.

Mange har den opfattelse, at tærter er en kalorietung omgang pga bunden, der laves på bl.a. mel og smør. Sådan behøver det ikke være og da jeg helst undgår mel, er jeg særligt glad for denne fritatta, der til forveksling ligner en tærte.

Spis den som den er og nyd alle de smukke farver og milde smag.

Jeg har brugt følgende:

  • 2 squash
  • 4 lange gulerødder
  • 2 lange rødbeder
  • 1 bæger ricotta – 250 gram
  • 6 æg str. M/L
  • Fintsnittet purløg
  • Salt, friskkværnet peber
  • Olivenolie til pensling

Sådan gør jeg:

  1. Start med at skrælle gulerødder og rødbeder
  2. Skær lange bånd af squash, gulerødder og rødbeder papirstynde på mandolinjern eller med en kartoffelskræller
  3. Pisk ricotta, æg og purløg og hæld i en smurt tærtefad
  4. Rul stramme bånd af grøntsagsbåndene og læg dem ned i tærteformen, hvor du starter med at fylde kanten og arbejder dig indefter
  5. Hvis rullerne løsner sig lidt undervejs, kan du til sidst fylde dem lidt op med ekstra ruller du sætter ned i
  6. Pensl toppene af grøntsagsrullerne med lidt olie, drys med salt og peber
  7. Sæt i en varm ovn på 185 grader i 25-30 minutter til fritattaen er gylden og grøntsagsrullerne møre.

Server gerne med en stor blandet salat.

TIP: Har du ikke ricotta, kan du erstatte den med:

  • æg str. M/L
  • 200 g mozzarella
  • 1 håndfuld revet parmesan

Velbekomme

 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments