Esdragon dressing

Den dressing du ikke kan undvære…

Rigtig mange er vilde med den klassiske bearnaise-sauce, men rynker på næsen, når man nævner esdragon. Det er lidt underligt, for det er faktisk esdragon, der giver bearnaisen den karakteristiske smag – altså med mindre man bruge pose-modellen, den har nok aldrig set en esdragon.

Men lad det nu ligge, for i dag har jeg lavet en super nem dressing med esdragon og jeg synes du skal give den en chance – for den smager fantastisk og er så smuk lysegrøn, som nyudsprungne bøgeblade.

Jeg spiser en del kylling og her i den varme periode vil jeg gerne servere kyllingen i mine salater fremfor i one-pots, der i min verden mere hører vinteren til. Nu vil vi ha sommer og der skal salater og lette retter på bordet. Derfor kommer der lidt mere fokus på dressingen, jeg ofte vender mine salater i.

Jeg skriver “ofte” simpelthen fordi det ikke er noget jeg gør pr automatik. I min familie er der flere, der ikke bryder sig om dressings eller hellere vil have en anden, så derfor serverer jeg ofte to slags dressings i skåle ved siden af – så kan alle få det som de ønsker uden at det er spor besværligt for mig.

På fotoet er der vist to slags, der i sommermånederne er populære hjemme hos os. De egner sig begge rigtig godt til salater både med og uden kylling og de er meget lette at skrue op og ned for krydderierne eller variere imellem forskellige friske krydderurter, så i får netop den smag i foretrækker.

Måske du også har lyst til at lave den anden dressing, der er med rosmarin og dijonsennep med honning.

Esdragon dressing

Vær den første til at vurdere!
Cremet dressing med esdragon

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 dl god mayonnaise f.eks Hellmanns (Eller lav den selv - så blir det bare endnu bedre)
  • 1 dl creme fraiche 18% (eller 38% hvis du foretrækker det)
  • ½ stk. lime - kun saften
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed knuste hvidløgsfed
  • ½ tsk flagesalt (smag til så du får den salthed du ønsker)
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1-2 spsk Finthakket frisk esdragon (Alternativ: Tørret esdragon men pas på, den er ofte anderledes i smagen, så prøv dig frem og tilsæt evt mere efter behov.)

Instruktioner

  • Alle ingredienser puttes i en blender og blendes til en lækker cremet dressing
  • Smag til og juster med ekstra esdragon, limesaft, salt og peber efter behov
  • Opbevar på køl i glas med tætsluttende låg
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments