Pavlova – sommerkage med rabarberskum og jordbær

Uden tvivl sommerens skønneste kage…

Det er store ord, men ikke desto mindre sandt, for her er to af sommerens absolutte favoritter, nemlig rabarber og jordbær samlet i skøn forening.

Kagen her fungerer perfekt til en sommerfest uanset om det er fødselsdag, studenterfest eller en barnedåb. Bunden kan du lave forinden og ligeså de bagte rabarber. Så skal kagen blot pyntes lige inden serveringen – det er da nemt.

Pavlova med rabarberskum og jordbær

Vær den første til at vurdere!
En lækker kage med mandelmarengs som bund, rabarberskum og friske jordbær og mørk chokolade på toppen
Antal: 6

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Til mandelmarengsbunden:
  • 4 bægre æggehvider
  • 50 gram Sukrin Gold (Eller rå rørsukker)
  • 50 gram kokosblomstsukker (Eller rå rørsukker men vær obs på at kokosblomstsukker søder mere end alm sukker, så måske du skal tilsætte lidt ekstra….)
  • 250 gram mandler (De skal IKKE smuttes)
  • Til rabarskum:
  • 300 gram rabarber
  • 2 spsk Sukrin Gold (Eller rå rørsukker)
  • 1 spsk kokosblomstsukker (Eller rå rørsukker)
  • ½ tsk vanillepulver
  • 5-6 dl piskefløde
  • Til topping:
  • 1 bakke jordbær
  • 100 gram mørk chokolade minimum 72%

Instruktioner

  • Sådan laver du mandelbunden:
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • Hak mandlerne groft – evt. i en minihakker, men ikke så de bliver til mel.
  • Pisk æggehviderne næsten stive inden du tilsætter sukkeret. Pisk dem nu helt stive
  • Vend mandlerne forsigtigt i de stive æggehvider. Pas på du ikke slår luften ud af æggemassen.
  • For en bageform på ca 23 cm med bagepapir og fordel marengsmassen i formen.
  • Bag i 25-30 minutter – bruger du kokosblomstsukker, vil dit bagværk blive lidt mørkere i farven end hvis du bruger rørsukker.
  • Lad den færdige bund afkøle helt på en bagerist
  • Sådan laver du rabarberskum:
  • Skyl rabarberne grundigt fri for evt sand og fjern top og bund.
  • Skær dem i ca 2 cm lange stykker og læg dem i en ildfast fad
  • Drys sukring gold og kokosblomstsukker og vanillepulver henover
  • Bag dem ved 175 grader (varmluft) i 30 minutter (de kan bages samtidig med mandelbunden hvis du bruger varmluft)
  • Prik i dem med en gaffel for at tjekke, at de er helt gennembagte
  • Tag dem ud og mos dem med en gaffel og lad dem køle helt af
  • Sådan samler du kagen:
  • Skyl jordbærrene mens stilken sidder på, så undgår du vandede jordbær. Skær dem i halve eller kvarte – eller brug dem hele som de er, hvis du foretrækker det.
  • Hak chokoladen groft
  • Pisk fløden til skum og vend de bagte rabarber i
  • Fordel rabarberskummet over mandelbunden, pynt med jordbær og drys derefter med grofthakket chokolade.
  • Nyd den!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Du kan fint udskifte jordbærrene med andre bær som f.eks. hindbær, brombær og blåbær. Rabarberne derimod bør du ikke udskifte, da de skal bages inden de vendes i flødeskummet. Laver du opskriften uden for sæson, er der heldigvis altid rabarber på frost. De fungerer lige så fint, som de friske.

I opskriften her, er der ingen mel, men derimod hakkede mandler. De skal IKKE smuttes, men blot køres til en grov mel i en foodprocessor eller hakkes groft med en skarp kniv. Du kan ikke bruge mandelmel, der er alt for fint i strukturen.

Traditionel eller low carb – du bestemmer

Som nævnt i andre kageindlæg, er det egentlig noget af en tilsnigelse, at kalde kager uden mel og sukker for low carb. Alene sukkerindholdet i jordbærrene, får alle kulhydrattal til at stige.

Når jeg alligevel kalder den low carb, skyldes det at der dels ikke er tilsat mel og så har du mulighed for at lave kagen lavet uden brug af traditionel sukker.

Jeg bruger som altid Sukrin Gold, der stort set ikke indeholder kalorier, men vær obs på, at det stadigvæk indeholder kulhydrater. I kager og desserter tilsætter jeg en smule kokosblomstsukker.

Kokosblomstsukker har en meget dyb sød smag, der dækker over den kolde smag, som sukrinprodukterne desværre har. Samtidig søder kokosblomstsukker langt mere end almindeligt sukker og rørsukker og dermed bruges der mindre.

Kokosblomstsukker, der også kaldes kokossukker køber jeg i den lokale helsebutik.

Foretrækker du at bruge sukker, så vil jeg klart anbefale at bruge økologisk rørsukker.

Vild med kager…?

Det er svært at sige nej til et stykke lækkert hjemmebagt kage – jeg kan i hvertfald ikke! Har du det lige som jeg, vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter på kager og søde sager.

Under fanen med KAGER OG SØDE SAGER finder du mine bedste opskrifter på lige netop søde sager. Du finder både traditionelle opskrifter med mel og sukker, men også en række lchf-venlige opskrifter, hvor mel er erstattet af mandler og hvor der ikke er tilsat traditionelt sukker.

Prøv f.eks. den her dejlige sommerkage Jordbærtærte med rabarberskum – low carbJordbærtærte med hasselnøddebund eller den absolut dejligste Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments