Bagte zucchini med parmesan

Sprøde ostegratinerede zucchini-stænger…

Som så ofte, er det enkle og ukomplicerede ofte det bedste. Og sådan forholder det sig også med disse lækre hapsere, der smager skønt både som varme og kolde og så egner de sig godt både som en snack til et glas koldt øl, som tilbehør til f.eks. grillretter eller kolde i en stor og mættende salat.

Jeg laver gerne en stor portion, hvor den ene spises lune som tilbehør og resten gemmes til dagen efter, hvor de enten varmes op med en hurtig tur under grillen eller bliver en del af en stor og mættende salat, hvor de så serveres kolde.

Valg af krydderier…

De er hurtige at lave og kræver ikke meget forarbejde og du kan tilsætte lige de krydderier du holder af og spice dem op og ned efter hvad de skal serveres til.

Jeg holder af at krydre dem med typiske middelhavskrydderier som oregano, timian og rosmarin, men ofte tilsætter jeg også lidt chipotle chili krydderi, hvis de f.eks. skal bruges som en lun snack.

Osten…

Osten jeg bruger til gratinering er en god parmesan eller som i dagens version en godt modnet Thieseost, der hedder Fyrtårn. Den smager fantastisk både som snack, på salaten eller som her, hvor den anvendes til gratinering.

Jeg vil til enhver tid anbefale selv at rive oste, da du på den måde får den bedste kvalitet.

Du kan sagtens udskifte parmesanen med f.eks. en rød cheddar eller anden ost der egner sig til gratinering, men Fyrtårn eller en god parmesanen giver efter min mening den bedste smag og konsistens.

Rigtig god fornøjelse!

Bagte zucchini-stave med parmesan

Vær den første til at vurdere!
Lækre sprøde zucchinistave med middelhavskrydderier og lækker ostegratinering.
Spise dem lune som snack eller tilbehør eller kolde som en del af en stor og mættende salat.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk. zucchini
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • EVT lidt chipotle chilikrydderi
  • EVT lidt knust hvidløg
  • Lidt flagesalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld friskrevet ost f.eks. parmesan eller Thieses Fyrtårn

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Skyl og aftør zucchinien og skær den i pæne stave
  • Vend stavene i lidt olivenolie så alle flade er olierede
  • Vend dem i de valgte krydderier
  • Læg dem på en bageplade beklædte med bagepapir
  • Riv osten henover
  • Bag zucchinistavene ved 175 grader varmluft i ca 15-20 minutter. Tjek med en gaffel eller kødnål om de er møre.
  • Når de er møre tænder du grillfunktionen og giver dem en sprød og gylden overflade
  • Server dem straks som tilbehør eller snack eller afkøl dem og server dem som en del af en stor blandet salat
  • Velbekomme
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments