Karamelliserede løg | Glaserede løg

Et fantastisk tilbehør….

Karamelliserede løg er et fantastisk tilbehør, der hurtigt og nemt bringer dine retter op på et højere niveau med deres karakteristiske dybe søde smag.

Karamelliserede løg

Vær den første til at vurdere!
Et skønt tilbehør der passer til alt lige fra hakkebøffen, burgeren, tærten og tapas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til en stor portion:

  • 6-8 stk løg eller rødløg -skåret i fine både
  • 1-2 spsk smør eller olivenolie
  • 4 spsk rå rørsukker eller brun farin
  • 3 spsk æbleeddike eller mørk balsamico
  • Eventuelt Du kan variere smagen ved at tilsætte krydderier som f.eks.: Paprika, cayenne peber eller chipotle chili

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Pil løgene og skær dem i fine både
  • Smelt smør i en stor stegpande og sauter løgene til de bliver klare og bløde. De skal IKKE brunes.
  • Drys rørsukker eller brun farin henover løgene og lad dem stege godt igennem indtil der dannes karamel omkring løgbådene. Det tager ca 10 minutter eller længere alt efter hvor stor portion du laver.
  • Hæld æblecidereddike eller balsamico over, vend godt rundt og lad det simre løgene simre videre ca 5 minutter.
  • Hvis du ønsker dine løg mere spicy smager det skønt at tilsætte en lille smule chipotle chili, røget paprika eller cayenne peber. Men endelig kun en ganske lille smule, så den fine løgsmag ikke ødelægges.
  • Spis de karamelliserede løg straks eller hæld dem på rengjorte og skoldede glas med tætsluttende låg. Opbevar dem i køleskabet, hvor de uden problemer holder sig 1-2 uger.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De er tilmed meget lette at lave og holder sig fint en uge eller længere, hvis de opbevares på rengjorte glas med tætsluttende låg i køleskabet.

Passer næsten til det hele…

Spis karamelliserede løg som tilbehør til tapas, i tærter sammen med f.eks gedeost, på pizza, på focacciabrød, på hakkebøffer i stedet for de traditionelle bløde løg og sidst, men bestemt ikke mindst i dine burgers.

På nedenstående foto, har jeg lavet en anden version, nemlig ølglaserede rødløg. Dem skulle du også prøve!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments