Insalata caprese

caprese salat

Den simple, men mega lækre italienske Insalata Caprese hører bare sommeren til. Den er virkelig nem og enkel at tilberede, for du skal kun bruge ganske få, men dejlige råvarer.

Caprese-salat

Vær den første til at vurdere!
Dejlig italiensk salat med modne tomater, bøffelmozzarella og frisk basilikum.
Caprese salat hører ubetinget sommeren til – og så er den dejlig nem at lave.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 stk store bøftomater eller 6 almindelige fuldmodne tomater
  • 2 stk bøffelmozzarella – drænet og revet i mindre stykker
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade: Den ene halvdel fintsnittes, den anden halvdel bruges som pynt
  • Lidt Mild og frugtig olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • EVT Mørk, tyk balsamico
  • EVT Ruccola
  • EVT Ristede pinjekerner

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Skær tomaterne i fine skiver og fordel dem på et fad.
    Du kan variere udtryk og smag ved at lægge en bund af ruccolablade forinden.
  • Fordel bøffelmozzarella i mindre stykker rundt om.
  • Drys med fintsnittet basilikum og dryp med gavmild hånd olivenolie henover og derefter flagesalt og friskkværnet peber
  • Hvis du vil bruge ristede pinjekerner, starter du med at riste dem sådan her:
    Hæld 1 håndfuld pinjekerner ud på en varm pande. Der skal ikke tilsættes fedtstof.
    Ryst dem og vær over dem hele tiden, for de bliver lynhurtigt sorte. Lad dem køle af inden de skal bruges.
  • Slut af med små buketter af frisk basilikum, evt lidt god, mørk balsamico og de ristede pinjekerner.
    (balsamico og pinjekerner kan udelades)
  • Rigtig god fornøjelse
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt om opskriften

En Caprese-salat laves af modne tomater, cremet mozzarella, friske basilikumsblade, en frugtig olivenolie og krydres med flagesalt og friskkværnet peber. Det er sådan set alt! Men netop fordi der er så få råvarer, spiller kvaliteten af dem en vigtig rolle.

Vil du ændre lidt på smagen og udtrykket, kan du starte med at lægge en bund af ruccola og/eller give salaten et gavmildt drys af ristede pinjekerner. Du kan også udskifte olivenolien eller noget af den med en rigtig tyk og god mørk balsamico.

Mozzarella er ikke BARE….

Når du vælger mozzarella, så prøv at varier hvilke du bruger. Skal mozzarellaosten blot bruges som et cremet indslag i en gryderet eller i en lasagne, kan du bedre slippe afsted med at bruge den billigste fra supermarkedet. Den er som hovedregel lavet af komælk og smager ikke rigtig af noget.

Men, prøv at bruge bøffel-mozzarella eller endnu bedre kongen over mozzarella – den helt fantastiske Burrata. Den kan være svær at finde i Danmark, men du kan være heldig, at din osteforhandler enten har den i disken, eller kan skaffe den hjem til dig.

Kan du ikke finde Burrata, så kan du fint bruge en bøffelmozzarella og den fåes heldigvis i langt de fleste supermarkeder.

Lidt om tomater og olivenolie…

Til caprese-salat kan du bruge mange forskellige tomater. Så det behøver ikke være de store bøftomater, men kan lige så vel være små delikate cherrytomater. Det vigtigste er, at de er fuldmodne og søde!

Olivenolie fåes i virkelig mange kvaliteter og det kan være noget af en jungle at finde rundt i.

I min verden skal man altid købe olivenolie – og al anden mad for den sags skyld – af høj kvalitet. Det gælder derfor også med olivenolie, der til tider har været meget udskældt fordi de ikke har levet op til de kvaliteter, der har været lovet på etiketterne.

Så derfor: Køb din olivenolie hos en leverandør, som du har tillid til – altid ekstra jomfru og økologisk, så du får det bedste og uden tilsætning af nogen art.

Derefter er der tid til at finde ud af hvilken styrke du ønsker. Her er det straks lidt lettere. På langt de fleste flasker/etiketter vil der stå, hvor kraftig smagen er. Til salater, dressings og marinader vil jeg altid vælge en mild og frugtig olivenolie. Det gør jeg fordi jeg ikke ønsker, at smagen skal dominere for meget.

Til alt andet vil jeg rigtig gerne have en kraftigere olivensmag – men ok, jeg er også ret vild med olivensmagen. Derfor har jeg altid to slags olivenolie stående, så jeg kan tilpasse olien efter retten.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments