Stenalderbrød med valnødder

Stenalderbrød eller palæobrød…

Forskellige navne, der dækker over samme koncept. Kort sagt: Brød bagt uden mel.

Stenalderbrød (palæobrød) med valnødder

Vær den første til at vurdere!
Nemt og lækkert palæobrød bagt uden mel og sukker. Her er der tilsat revet squash og valnødder. Et rigtigt efterårsbrød.
Brødet er fryseegnet og lchf og keto-venligt
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 50 gram hvid sesam (blendes til fint mel)
  • 4 stk æg
  • 1 dl vand
  • 100 gram blandede frø og kerner: Græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, chiafrø
  • 2 spsk chiafrø
  • 50 gram mandler (skal ikke smuttes)
  • 100 gram valnøddekerner
  • 150 gram groftrevet squash (zucchini) – pres væden ud imellem to hænder.
  • ½ håndfuld Sensam eller hampefrø – jeg brugte hampefrø i dag.
  • 2 tsk flagesalt

Instruktioner

  • Riv dine squash på den grove side af rivejernet – pres det meste af væden ud imellem to hænder.
  • Hak nødderne groft
  • Alt røres grundigt sammen i en skål sammen med æggene.
  • For en bageform til 1 liter med bagepapir.
    Fordel fyldet i formen og glat overfladet. Bank formen lidt ned i bordet, så eventuelle luftlommer undgåes.
    Drys med hvid sesam.
  • Bag i ca. 30 minutter – men tjek brødet for ovne varmer forskelligt
    Tag brødet ud og løft det ud af formen ved at tage fat i kanterne på bagepapiret. Lad brødet afkøle på en rist inden du skærer det (også selvom det er svært at vente).
    FRYSEEGNET
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Når jeg fortæller andre, at jeg ikke spiser brød (længere) eller i hvertfald kun spiser det ved sjældne lejligheder, møder jeg ofte stor forundring. For hvordan kan man da undvære noget så naturligt som rugbrød…?

Jeg er meget glad for rugbrød – altså virkelig glad for det. Men med palæobrød eller stenalderbrød gør det mig intet, at undvære det klassiske rugbrød. Det er et valg jeg selv har taget. Det er intet offer og det er absolut ikke synd for mig. For jeg er nemlig lige så vild med mit hjemmebagte palæobrød, som jeg før var med rugbrød.

Eneste minus ved at vælge den vej er, at man ikke længere bare lige smutter forbi hos bageren, når der skal frisk brød til madpakken eller frokostbordet. Man skal selv igang med at bage. Det tager tid og kræver planlægning – og tid er efterhånden blevet en mangelvare.

Planlægning….

Jeg har skrevet om det før – og kommer sikkert til at gøre det igen. Men for mig har løsningen været, at tænke fremad og være på forkant med situationen (så at sige).

I praksis betyder det, at jeg engang imellem bruger en eftermiddag eller aften på at bage. Så bager jeg et par palæobrød og nogle forskellige boller, så der er til både madpakke og morgenbordet.

Det gode ved at bage uden mel er nemlig, at så skal man ikke vente på hævningen! Når så ovnen alligevel skal varmes op og køkkenredskaberne er i brug, er det ingen sag at lave flere brød og boller ad gangen. De går nemlig fint i fryseren. Skærer du de afkølede brød i skiver, er det nemt lige at tage et par skiver op – og voila, er der også friskt brød til dig!

Måske du har lyst til at prøve mine andre low carb opskrifter på brød, boller og vafler uden mel…..

Palæobrød – stenalderbrød – en grundopskrift på palæobrød (stenalderbrød)

Ramsløgsbrød uden mel – dejlig palæobrød med friske ramsløg

Oopsies med avocado og to slags æg

Broccoli-blomkålsboller / uden mel

Hjertevafler |uden mel og sukker – til søndag morgen

Madvafler – uden mel og sukker – vildt lækre madvafler

Spinatvafler – nemme vafler med spinat

Broccolivafler – low carb – endnu en vaffel her med broccoli

Blomkålsboller – lchf – jeg bruger dem som sandwichbrød

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments