Æblegløgg – opskrift på dejlig gløgg med eller uden alkohol

Æblegløgg

Æblegløgg er skøn at varme sig på efter en kold gåtur eller at hygge sig med en mørk vinteraften. Gløggen kan laves både med og uden alkohol og er derfor velegnet til de af dine gæster, der skal køre hjem bagefter.

Med alkohol…

Æblegløgg kan sagtens tilsættes alkohol. Når essensen har trukket, sies den og hældes på flaske sammen med 1 dl. hvid portvin og 1 dl hvid rom. Når du vil servere den, varmes hvidvin op uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen. Jeg bruger 2 dele hvidvin og 1 del essens pr glas. Pynt glasset med kanelstang og et par stjerneanis.

Husk at fortælle dine gæster, at gløggen indeholder alkohol, hvis de efterfølgende skal køre bil.

Vil du se mere….?

Vi drikker gløgg hele vinteren igennem, men primært den alkoholfrie æblegløgg, som du får opskriften på her nedenfor.

Men vil du prøve at lave din egen mørke julegløgg, har jeg opskriften på den allerbedste gløggessens du kan komme i nærheden af. Den skulle du prøve!

Du kan naturligvis også finde opskrifterne på æbleskiver, pebernødder, brunkager og romkugler med nøddeknas herinde – og flere endnu, hvis du kigger ind under fanen med HØJTIDER.

Opskriften på den dejlige æblegløgg kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Æblegløgg

En dejlig gløgg hvor du selv vælger om den skal være med eller uden alkohol
Ret Drinks, gløgg, jul, vinter
Keyword alkoholfri, æblegløgg, gløgg, hvid gløgg
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1.5 ltr ufiltreret æblesaft af god kvalitet
 • 1 stk økologisk appelsin
 • 2 stk store modne citroner
 • 5 skiver frisk ingefær (tynde skiver)
 • 4 stk stjerneanis
 • 10 stk kardemommekapsler (knus dem og put dem hele i)
 • 2 stk kanelstænger
 • 1 stang vanilje - skæres igennem med en skarp knis og kornene skrabes ud. Både korn og stang skal bruges.

Sådan gør du

 • Skær appelsinen i skiver og pres citronerne.
  Kog æblesaften op med citronsaften, krydderierne og appelsinskiverne.Lad den simre i ca 30 minutter til gløggen er reduceret til ca 1 liter.Hæld essensen på et patentglas og lad den gerne trække en uges tid, men den kan fint bruges allerede efter 1 døgn.Si essensen og fyld på en flaske og stil på køl.Da der ikke er tilsat alkohol er holdbarheden begrænset.
  Når du skal bruge den:
  Når du vil servere den hvide gløgg, varmes æblesaft eller evt. hyldeblomstsaft op i en gryde uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen efter smag. Jeg bruger 2 dele saft og 1 del essens.
  Hvid gløgg med alkohol:
  Hvid gløgg kan sagtens tilsættes alkohol. Når essensen har trukket, sies den og hældes på flaske sammen med 1 dl. hvid portvin og 1 dl hvid rom. Når du vil servere den, varmes hvidvin op uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen. Jeg bruger 2 dele hvidvin og 1 del essens pr glas. Pynt glasset med kanelstang og et par stjerneanis.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.