Æggekage med kartoffel, Serano og lækkert drys….

Æggekage med små nye kartofler, seranoskinke og lækkert drys…

Keep it simple….

Ingen grund til at gøre tingene besværlige – og da slet ikke, når blot et par enkle råvarer, vi som regel alligevel har i køleskabet, kan udgøre et så lækkert måltid!

Gedigent køkkengrej der fungerer!

De små pander er mine uundværlige pander fra det franske firma @DeBuyer. De laver gedigent køkkengrej, der uden de store dikkedarer bare fungerer på alle varmekilder – også oven og grillen – og du kan bruge alle køkkenredskaber uden at ødelægge dem.

Er du forelsket i dem, kan du hos MaisonMette, finde den danske forhandlerliste.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Æggekage med kartoffel, seranoskinke og lækkert drys

En dejlig fluffy æggekage med små kogte kartofler, ristet Seranoskinke og lækkert drys
Ret frokost, Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword æg, æggekage, kartofler, seranoskinke
Antal 2 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til to små æggekager:

  • 4 stk æg str. M/L
  • 1/2 dl minimælk
  • 3 stk små forkogte kartofler
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 dråber olivenolie til at smøre de små pander med
  • 2 skiver god Seranoskinke, Parmaskinke eller sortfordsskinke

Det skal du bruge som drys:

  • 1 håndfuld friske basilikumsskud - fintsnittet
  • 1/2 håndfuld ristede pinjekerner, mandler eller hasselnødder (bruger du mandler eller hasselnødder hakker du dem groft efter ristning)
  • 1/2 håndfuld friskrevet parmesanost

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Du kan lave æggekagen i to små pander eller i en større - valget er dit når bare panden kan gå i ovnen.
    Smør panderne med lidt olivenolie - også på de indvendige kanter.
  • Pisk æggene med salt og friskkværnet peber og minimælk
  • Skær de forkogte kartofler i grove stykker og læg dem i bunden af panderne
  • Fordel æggemassen over kartoffelstykkerne og sæt dem forsigtigt ind i den varme ovn.
    Alt efter hvilken pande du vælger skal de stå i ca 15 minutter eller indtil æggemassen er stivnet.
  • Rist imens Seranoskinken eller den skinke du foretrækker i en dråbe olie - læg dem over på et stykke køkkenpapir.
  • Lav drysset ved at riste pinjekernerne, mandlerne eller mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Vælger du mandler eller hasselnødder hakker du dem groft. Vend dem med fintsnittede basilikumsskud og friskrevet parmesan.
  • Tag de færdige æggekager ud af ovnen og pynt dem med den ristede Serano og lidt af drysset.
    Resten af drysset serverer du i en lille skål ved siden af, så kan man selv forsyne sig.
  • TIP: Lav gerne et par ekstra - de er super lækre i madpakken dagen derpå sammen med en dejlig salat.
  • Rigtig god fornøjelse!