Mad-muffins med æg og skinke
Lækre hapsere, der smager fantastisk til både morgenmad, brunch, frokost og kolde i madpakken.
De er tilmed super lette at lave og du kan tilsætte forskellige krydderurter og grøntsager, så der er rig mulighed for at variere smag og konsistens.
Æggemuffins med seranoskinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 12 skiver Seranoskinke af god kvalitet
- 8 stk æg str. M
- Lidt Friskkværnet peber og 1 nip chiliflager
- 1 bæger Mascarpone
- 1 håndfuld friske babyspinatblade – fintsnittede
- ½ stk rød peberfrugt – snittet i små tern
- 1 håndfuld friskrevet Gouda, cheddar eller parmesan
Instruktioner
- Varm ovnen op til 185 grader varmluft
- Hvert muffinhul fores med seranoskinke. Lad gerne skinkens kanterne gå lidt op over muffinformen, da kødet trækker sig sammen under tilberedningen.
- Fyld herefter op med den fintsnittede spinat og rød peber, fordel osten ligeligt i hvert muffinhul.
- Fyld æg, mascarpone, friskkværnet peber og evt et nip chiliflager i et blenderglas og kør til en nogenlunde jævn konsistens.
- Fordel æggemassen i muffinformene og sæt dem ind i den varme ovn i ca 20 minutter (tjek dem gerne lidt tidligere, da ovne varmer forskelligt)
- Spis dem som lækkert tilbehør til morgenmaden, brunch eller tag dem med i madpakken – de smager nemlig også dejligt, når de er kolde.
- Rigtig god fornøjelse!
Vild med lækkert tilbehør til morgenmad og brunch, så er de her opskrifter måske lige noget for dig:
Croque Madame | Nem og lækkert!