Æggewraps med grønne asparges

Ristede grønne asparges pakket ind i en æggewrap og omviklet med parmaskinke eller bresaola……

Jeg er vild med denne kombi af æg, grønne asparges og skinke og jeg laver den gerne som en ekstra lækker frokost, når vi har lyst til lidt lunt eller som en hurtig og lækker aftensmad en varm sommeraften.

Æggene gør, at den mætter godt og serveret sammen med en mættende salat f.eks. tilsat perlespelt eller lignende kan æggewrapsene fint udgøre et virkelig lækkert aftensmåltid.

De egner sig også som et fint indslag i en tapasmenu. Skær evt. de fyldte æggewraps i halve inden du vikler parmaskinke eller bresaola omkring. Pynt med mikrogrønt for at gøre det ekstra festligt.

De færdige æggewraps drysser jeg med lidt dukkah og her bruger jeg den grønne fra Mill & Mortar, hvor der bl.a. er tilsat fennikelfrø, som jeg synes passer rigtig godt til netop denne ret. Har du ikke dukkah kan du blot springe det over og evt. tilsætte lidt krydderi, som du holder af.

Jeg stiller en lille skål med sød chilisauce ind sammen med rullerne, så hver enkelt selv kan spice sine ruller efter ønske.

Det bruger jeg til 4 ruller:

  • 4 æg str. M/L
  • 4 spsk minimælk eller vand
  • Olivenolie til stegning
  • Flagesalt, friskkværnet peber
  • 8 grønne asparges – fjern den nederste trævlede og grove ende
  • 4 skiver parmaskinke eller bresaola
  • Dukkah krydderi (Grren Dukkah fra Mill & Mortar)
  • Frisk basilikum
  • Bladet salat
  • Groft hakkede mandler
  • Mikrogrønt (på fotoet er der ærteskud)

Sådan gør jeg:

  1. Rist de grønne asparges i lidt olie – hold dem varme mens du laver æggewraps
  2. Det letteste er at piske 1 æg med 1 spsk mælk ad gangen
  3. Varm panden op med lidt olie – jeg bruger en pande på ca 20 cm i diameter
  4. Hæld æggemassen ud og bag til æggemassen er stivnet, men pas på den ikke brænder på.
  5. Jeg vender ikke æggepandekagen, men løsner den i kanterne med en paletkniv og løfter den over på en tallerken eller en fint skærebræt.
  6. Drys med dukkah eller andet krydderi du synes om
  7. Læg to ristede asparges og lidt bladgrønt på og rul den
  8. Rul lidt parmaskinke eller bresaola omkring
  9. Hold dem evt. varme i ovnen
  10. Drys de færdige med lidt grofthakkede mandler, dukkah og pynt med mikrogrønt f.eks. friske ærteskud som på fotoet

Velbekomme 🧡

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.