Ærtepesto – nem opskrift på pesto med ærter og mandler

Frisk pesto med den smukkeste grønne farve og ikke mindst dejlige milde smag af ærter.

Du kan lave den med både friske og frosne ærter, så det er en pesto du kan nyde året rundt til både kartoffelsalat, dip til f.eks. kartoffelbåde, som lækkert tilbehør til din aftensmad og som spread i dine sandwich og pitabrød.

Traditionelt laver man pesto med pinjekerner. Og dem kan du naturligvis også bruge i denne pesto. Jeg er ikke vild med den lidt fade smag i pinjekerner, så jeg bruger altid andre nødder eller kerner. Du kan bruge både solsikkekerner, græskarkerner, cashewnødder og mandler, når du laver pesto. Jeg er personligt ret vild med at bruge saltmandler og dem har jeg også brugt i dagens ærtepesto. Går du også med saltmandler, så husk at smage på din pesto inden du tilføjer salt – bare så du undgår, at pestoen blir for saltet.

Ærtepesto

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på den lækre pesto med ærter, basilikum og saltmandler.
Du kan bruge både frosne og friske ærter og nemt variere opskriften med forskellige nødder.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 300 gram Ærter – frosne eller friske
  • 1 stor håndfuld Frisk basilikum (Du kan også bruge bredbladet persille)
  • 100 gram Saltmandler (Du kan også bruge: Pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner eller alm mandler.)
  • 1 håndfuld Parmesanost
  • 2-3 fed Hvidløg – knust
  • Ca 1 dl God olivenolie (Jeg bruger altid olivenolie fra @Rosario)
  • Lidt Citronsaft til at smage til med
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Kom ærter, basilikum, parmesanost, mandler og hvidløg i en foodprocessor og blend dem imens du langsomt tilsætter olivenolien indtil du opnår den ønskede konsistens.
  • Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Opbevares i en lufttæt beholder på køl, hvor den fint holder sig 3-4 dage.
    Tip: For at bevare den smukke farve og smagen bedst muligt, er det en god ide at tilføje en smule olivenolie på overfladen af pestoen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Ærtepesto
Ærtepesto

Vild med lækre dip og spreads…?

Jeg synes det er så lækkert med en hjemmelavet dip, spread eller topping og de er heldigvis meget lette at lave. Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:

Avocado hummus til spread, dip og tilbehør til salater

Syltede rødløg – opskrift på lynsyltede rødløg

Asiatisk marinade og dressing

Vinaigrette med honning, dijon og friske krydderurter

Rødbede spread

Avocadospread | Sund, nem og lækker som dip og spread

Guacamole

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments