Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke

Uhmmm ærtesuppe….

Altså den her suppe, den MÅ du bare prøve! Den er tyk, cremet og med den dejligste smag af ærter – hurtig, nem og billig mad og så alligevel helt fantastisk.

Ærtesuppe

Vær den første til at vurdere!
Fyldig og cremet ærtesuppe serveret lun med sprød topping.
Du kan også lave den vegetarisk og erstatte den sprøde parmaskinke med grofthakkede saltmandler eller ristede græskarkerner tilsat flagesalt.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk bananskalotte – fintsnittede (Bananskalotte er de aflange skalotteløg)
  • 2 fed hvidløg – fintsnittede
  • 750 gram frosne ærter
  • 5-6 dl Hønsebouillon (brug grøntsagsbouillon, hvis du vil holde suppen vegetarisk) (Jeg bruger 5 dl kogende vand og 2 bouillonterninger. Ønsker du en tyndere suppe, tilsættes blot ekstra bouillon.)
  • 1 stor spsk Marcarpone (ca 100 gram)
  • ½ håndfuld friske mynteblade – fintsnittede
  • ½ stk økologisk citron – saften heraf
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Topping:

  • Ca 140 gram Parmaskinke (udelades hvis du ønsker at holde suppen vegetarisk)
  • Lidt friskbælgede ærter
  • Lidt friske ærteskud
  • Lidt friskkværnet peber
  • Lidt god olivenolie rundt i kanten af suppen – kun ganske lidt

Tilbehør:

  • 1 stk flute serveret lunet og skåret i skrå skiver

Instruktioner

Sprød parmaskinke i ovn:

  • Start med at lave den sprøde parmaskinke:
    Tænd ovnen på 225 grader (alm ovn)
    Fordel skinken på ovnristen og stil en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder til at opfange eventuelle dryp.
    Bag skinken i 10-12 minutter indtil den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den køle af inden du tager den fra risten.
    Nu er den nem at brække i stykker eller knuse henover suppen.

Ærtesuppe:

  • Imens parmaskinken er i ovnen, laver du suppen klar sådan her:
    Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
    Tilsæt herefter ærterne og herefter bouillon, læg låg på og lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilsæt herefter mascarpone og de friske mynteblade og med blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
  • Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og citronsaft.
  • Server i små skåle og top med friske ærter, ærteskud, sprød parmaskinke, friskkværnet peber og dryp en smule god olivenolie rundt i kanten.
  • Server med lune flutes og ekstra parmaskinke.
  • Tip:
    Suppen kan også serveres kold. I det tilfælde kan du tilsætte lidt ekstra bouillon for at gøre den mere flydende og let.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

At lave ærtesuppen på friskbælgede ærter, er selvfølgelig den ultimative oplevelse, meeeen altså jeg må tilstå, at netop det, gør jeg meget sjældent.

Faktisk synes jeg det er spild af de friskbælgede ærter, at de koges og blendes. Derfor bruger jeg altid frosne ærter af en god kvalitet og så bruger jeg (hvis de er i sæson) friske ærter som topping.

Hos os spiser vi ærtesuppe året rundt – også kold – og jeg har lavet en opskrift på en både nem og virkelig lækker mousserende KOLD ÆRTESUPPE med lækker topping. Helt perfekt som festlig appetizer eller forret til dine gæster sommeren igennem.

Vil du prøve flere lækre supper, så kan jeg anbefale dig at prøve min Thaisuppe eller tage en tur til Mexico og prøve den Mexicanske bønnesuppe. Jeg har også lavet en vild lækker tomatsuppe på bagte grøntsager – og den tager stadig kun 30 minutter at tilberede.

Vil du se flere opskrifter, kan du inde under opskrifterne kigge under fanen SUPPER og her lade dig inspirere.

Nem aftensmad…

Ærtesuppe er foruden at være virkelig smuk og lækker også både billig og mega hurtig aftensmad til hele familien.

I dag havde jeg en pakke parmaskinke i køleskabet, så den blev brugt som topping. Men ofte holder jeg suppen helt vegetarisk.

Vælger du at holde ærtesuppen vegetarisk, så vil jeg anbefale saltede grofthakkede mandler eller ristede græskarkerner, der er tilsat flagesalt som topping. Ærtesuppen er dejlig mild i smagen og har godt af lidt knas og saltet modspil. Derfor er der mange, der f.eks. bruger bacon som topping. Jeg synes så de ultra tynde skiver parmaskinke fungerer bedst.

Tip til sprød parmaskinke:

I stedet for at stege parmaskinke på panden, kan du lægge riste dem i ovnen. Du tænder ovnen på 225 grader alm ovn og lægger parmaskiverne på selve risten. Nedenunder stiller du en ovnplade beklædt med bagepapir til at fange eventuelle dryp. Gi dem 10-12 minutter i ovnen og lad dem køle af på risten. Så kar du de sprødeste parmaskiver stegt helt uden olie.


Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments