Marinade og dressing til asiatisk mad

Marinade og dressing til asiatisk mad
Marinade og dressing til asiatisk mad

Marinade og dressing til asiatisk mad

Nem og lækker marinade, fyldt med lækker asiatisk smag af lime, friskrevet ingefær og sesamolie.

Den tager kun 5 minutter at røre sammen og er perfekt til både at marinere fisk, kylling og gris, bruge den som sauce i wok eller som dressing over en asiatisk nudelsalat.

Bruger du den som dressing, så lad den gerne trække 30 minutter inden du anvender den. Så får de forskellige krydderier og sesamolien lov til at udfolde sig.

Bruger du den til at marinere fisk, kylling og kød, så vend det hele godt sammen og stil det på køl 1-2 timer. Så får marinaden lov til at give alle de skønne smage videre til kødet.

Vild med asiatisk mad…?

Asiatisk mad er bare så lækkert med alle de skønne krydderier og mulighed for at fylde en masse dejligt grønt i.

Nedenfor deler jeg nogle direkte links til asiatisk inspirerede retter med dig. De er alle meget lette at lave og fyldt med masser af grønt og dejlig smag. Er du ikke vild med det stærke, så er det heldigvis meget nemt at regulere på mængden.

Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt

Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt

Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs

Friske forårsruller | Vietnamesiske forårsruller med kylling

Hjemmelavede forårsruller med kylling og grønt

Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce

Wok med nudler, marineret oksekød og grønt

Håber du vil have lyst til at afprøve nogle af mine andre asiatiske opskrifter – og du finder flere når du skriver “asiatisk” (uden “”) i søgefeltet.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Asiatisk marinade/dressing

Nem asiatisk marinade med dejlig smag fra lime og friskrevet ingefær.
Kan bruges både til at marinere fisk, kylling og gris, som woksauce og som dressing på en lækker asiatisk nudelsalat.
Ret Dressing, marinade
Køkken asiatisk
Keyword asiatisk, dressing, marinade
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 store spsk rød karry paste
  • 2-3 spsk frisk limesaft
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk sesamolie

Sådan gør du

  • Rør det hele grundigt sammen.
    Dressing: Skal den bruges som dressing over f.eks. nudelsalat, så lad den gerne trække 30 minutter, så smagene kan få lov til at udvikle sig inden dressingen hældes over.
    Marinade: Den kan bruges straks. Bland fisk, kylling eller gris grundigt med marinaden, dæk skålen til og stil den på køl 1-2 timer. Så får smagene fra de dejlige krydderier mulighed for at trække ind i kødet.

Marinade og dressing til asiatisk mad
Marinade og dressing til asiatisk mad

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.