Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Lun og lækker nudelsalat med marineret kylling og masser af dejlige grøntsager i en skøn asiatisk marinade….Det er bare den bedste hverdagsmad!
Kyllingekødet har jeg lagt i en dejlig asiatisk marinade og som altid, er det jo bedst, hvis kødet får lov til at trække et par timer i marinaden. Sådan fungerer det bare sjældent hjemme hos mig, så det fik 30 minutter – og det fungerede perfekt alligevel.
I dag har jeg som grønt brugt et bundt sprøde grønne asparges, løg, hvidløg og så havde jeg en pose slikærter i fryseren, der trængte til at blive brugt. Kan du komme i nærheden af de friske slikærter, så er de altid at foretrække. Ikke fordi næringsværdien er dårlige i et frostprodukt (tværimod faktisk) men fordi farven blir lidt mørk og kedelig, når de tilberedes fra frost.
Som topping, har jeg brugt tynde skiver agurk, frisk mynte og peanuts og til sidst tilføjet lidt af den marinade, jeg lavede til kyllingen (som ikke blev brugt). Den blev lige rørt op med lidt ekstra soya sauce og smagt til med flydende honning. Super godt!
Vild med det asiatiske køkken…?
Blev du vild med opskriften på den asiatiske nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt…?
Jeg er vild med alt det asiatiske, både fordi det smager så dejligt med alle de skønne krydderier, men også fordi maden nærmest er proppet med skønne farver fra de mange friske grøntsager. Det er lige noget for mig – og måske også for dig!
Herunder får du nogle direkte links til opskrifter, der er inspireret af det asiatiske køkken. Jeg håber du vil have lyst til at udforske dem:
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs
Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce
Wok med nudler, kylling og grønt i spicy sojasauce
Wok med kylling i spicy kokossauce
Wok med nudler, marineret oksekød og grønt
Friske forårsruller | Vietnamesiske forårsruller med kylling
Forårsruller | den sunde slags
Hjemmelavede forårsruller med kylling og grøn
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegte grøntsager
Ingredienser
- 600 gram kyllingefilet eller bryst, skåret i tynde strimler
- 200 gram ægnudler af god kvalitet
- 2 stk bananskalotte-løg - fintsnittede
- 1 stk solohvidløg eller 2 alm fed - snittet i tynde skiver
- 1 bundt grønne asparges
- 1 pose slikærter - gerne fra frost)
- 1/2 agurk snittet i tynde strimler
- 1 stilk frisk mynte - bladene snittes fint
- 1 håndfuld peanuts som drys
Marinade:
- 2 store spsk rød karry paste
- 2-3 spsk limesaft
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk hoisinsauce
- 1 spsk soya sauce
Sådan gør du
- Lav marinaden til kyllingen klar ved at alt blot røres godt sammen. Vend kyllingen i marinaden, så alt blir dækket grundigt.Lad gerne kyllingen trække på køl i 2-3 timer eller mindst 30 minutter.
- Klargør grøntsagerne:Bræk enderne af de grønne asparges og snit dem i skrå skiver.Snit løgene fintSnit hvidløget i tynde skiverSnit mynten fint
- Sæt en gryde med vand og lidt salt over og bring det i kog, så du er klar til at koge ægnudlerne. De skal kun koge ganske kort tid og først lige før servering.
- Varm en stor pande eller wok op og steg kyllingekødet til det er næsten gennemstegt. Tag det over på en tallerken eller skub det over til en side og lynsteg grøntsagerne, så de stadig har lidt bid.
- Vend det hele rundt og skrab resten af marinaden, hvor kyllingen har ligget ned i wok/pande, så den fungerer som sauce. Smag til og juster gerne med ekstra soya, hoisin sauce osv.
Sådan samler du den asiatiske nudelsalat
- I et stort fad lægger lægger du først en bund af de kogte nudler.Fordel kylling og de lynstegte grøntsager ovenpå, top med fintsnittet mynte, agurkeskiver og peanuts. Med en ske samles den gode sauce fra bunden af panden op og dryppes ud over nudelsalaten lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!