Asparges-guacamole

Vild med dip og spread…?

Så må du ubetinget prøve denne version med asparges og avokado, der smager skønt som dip til grøntsagsstave, rugbrødschips eller som spread i en sandwich eller en vegiburger.

Du kan selv justere, hvor spicy den skal være ved at skrue op og ned for den friske chili.

Du skal bruge følgende:

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1-2 tomater
  • 2 forårsløg
  • ½ bundt bredbladet persille (alternativt koriander, men dem kan jeg desværre ikke li’)
  • 1 avokado
  • Lidt finthakket chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 dl fraiche 5%
  • 1 spsk citron
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Knæk de træede ender af de grønne asparges, skær hovederne af, og gem dem. Resten snittes og dampes i lidt vand tilsat salt i 3-4 minutter. Lad dem køle af mens du skærer tomaterne i både, fjerner tomatkernerne og hakket tomatkødet fint. Snit forårsløgene og et lille stykke ikke for stærkt chili fint og hak krydderurten sammen med aspargeshovederne. Halvér avokadoen, og tag stenen ud. Skrab avokadokødet ud af skallerne, og kør det til mos i en foodprocessor sammen med hvidløg, de afdryppede asparges og fraichen. Vend nu det hele sammen og smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.

Du finder opskriften på lækre, sprøde rugbrødschips her

Opskriften på avocadospread finder du her