Nem og lækker vegetarisk lasagne, der simpelthen smager vidunderligt!
Aubergine lasagne er en fyldig lasagne med bagte auberginer, spinat og krydret tomatsauce lagt i lag med lasagneplader, revet ost og en lækker cremet konsistens fra bechamelsaucen. For at gøre den endnu mere lækker, har jeg tilføjet en gavmild portion mozzarella på toppen.
Ingen vil savne kødsaucen fra den klassiske lasagne og lav gerne en stor portion, så du har nem mad til dagen derpå eller en ekstra lækker frokost.
Prøv også: Melanzane alla Parmigiana – italiensk klassiker
Aubergine lasagne
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 stk auberginer skåret i skiver
- Lidt olivenolie
- 250 gram frisk spinat (Alternativt: Frosset spinat)
- 2 stk bananskalotteløg – fintsnittet (Alternativt: Alm gult løg)
- 2-3 fed hvidløg – knuste og fintsnittede
- 800 gram hakkede flåede tomater
- 1 spsk sukker
- Lidt salt, friskkværnet peber og italienske krydderier fx oregano, timian og rosmarin
- 1 spsk mørk balsamico
- 1 brik færdiglavet bechamelsauce
- 6-8 stk lasagneplader
- 1 kugle mozzarella (Alternativt: Revet mozzarella)
- Lidt friske basilikumsblade eller bredbladet persille som pynt
Instruktioner
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft
- Læg de skiveskårede auberginer på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med olivenolie og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.Bag dem gyldne i ca 10 minutter.Lav imens spinaten og tomatsaucen.
- Varm lidt olivenolie op i en pande og tilføj enten den friske eller frosne spinat. Vende det rundt og lad spinaten falde helt sammen (hvis den er frisk). Bruges frossen spinat varmes den igennem til det meste af væden er fordampet.Læg spinaten over i en skål og lad den køle lidt af inden du presser eventuelt vand ud af den. Herefter vendes den med den færdiglavede bechamelsauce.
- Varm lidt olivenolie op i en pande og steg løg og hvidløg til de er klare. Herefter tilsættes de flåede hakkede tomater og der krydres med lidt sukker, salt, friskkværnet peber og italienske krydderier. Tilføj lidt mørk balsamico og lad det hele simre 15 minutter.
- Nu er du klar til at samle din auberginelasagne sådan her:Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og læg i bunden lidt tomatsauce, efterfulgt af lasagneplader, tomatsauce, bechamelsauce, et lag af de bagte auberginer osv.Slut af med et godt lag bechamelsauce og til sidste brækkes en kugle mozzarellaost i stykker og den fordeles henover.
- Bag auberginelasagnen i ovnen ved 185 grader (varmluft) i ca 30 minutter til den er flot gylden på overfladen.Lad den køle af 10 minutter inden den skal serveres.
- Lige før servering drysses lidt friske basilikumsblade henover og så smager den skønt med en stor skål blandet salat og lidt godt brød til.
- Rigtig god fornøjelse!
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften på AUBERGINE LASAGNE .
Rigtig god fornøjelse!