Avocado hummus til spread, dip og tilbehør til salater

Avocado hummus
Er du også vild med hummus…? Så vil du helt sikkert også blive glad for den her avocado hummus. Den er lige så hurtig og nem at lave som den traditionelle hummus og så er den bare super cremet og lækker med den smukkeste farve og dejlige smag fra både avocado og de friske krydderurter.
Nyd den som dip, som tilbehør til salater eller som spread/fyld i pitabrød, på tortillas, madbrød og sandwich.
Jeg laver den lige som når jeg laver en klassisk hummus og jeg bruger altid færdige kikærter på dåse eller i kartonbrik. De er nøjagtigt lige så gode, som når du selv udvander og koger dem – og meget, meget lettere.
Vild med hummus…?
Er du også vild med hummus og spreads til både sandwich, dip og tilbehør til salater…? Så vil du helt sikkert også have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter.
Her får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:
Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki
Løvstikke mayo – sommerens lækreste mayonnaise
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!

Avocado hummus
Equipment
- Det er lettest i en foodprocessor
Ingredienser
- 1 dåse kikærter - drænet for væde
- 2 stk modne avocado (hold den ene halvdel tilbage og brug den som pynt)
- 1 håndfuld friske krydderurter fx bredbladet persille, mynte, oregano og timian Du kan også bruge friske spinatblade
- 1 stk citron - saften heraf
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk lys tahin
- 2-3 spsk olivenolie af god kvalitet som fx Rosario
- Lidt stødt spidskommen
- Evt lidt chilipulver
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Evt lidt vand til at justere konsistensen med
- Lidt sorte og hvide sesamfrø til pynt
- Evt lidt karse
Sådan gør du
- Se video i selve opslaget, hvor jeg viser hvordan jeg tilbereder avocado hummus!
- Blend kikærter, avocado, olivenolie, citronsaft, hvidløg, lys tahin og de friske krydderurter med spidskommen til en jævn konsistens.
- Juster evt med lidt ekstra citronsaft eller vand, så du opnår den konsistens du ønsker.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra spidskommen og chili efter smag og behag.
- Hæld avocado hummus'en over i en skål og pynt med god olivenolie, små tern af avocado, lidt karse og slut af med et drys sorte og hvide sesamfrø.
- Skal avocado hummus'en ikke nydes straks, så læg en avocadosten ned i den og dæk den til med plastfolie, der lægges helt ned på hummus'en, så der ikke kommer luft til. Luften vil få din avocado hummus til at blive misfarvet.Kan holde sig på køl 2-3 dage.
- Rigtig god fornøjelse!