Avocado hummus til spread, dip og tilbehør til salater

Er du også vild med hummus…? Så vil du helt sikkert også blive glad for den her avocado hummus. Den er lige så hurtig og nem at lave som den traditionelle hummus og så er den bare super cremet og lækker med den smukkeste farve og dejlige smag fra både avocado og de friske krydderurter.

Nyd den som dip, som tilbehør til salater eller som spread/fyld i pitabrød, på tortillas, madbrød og sandwich.

Jeg laver den lige som når jeg laver en klassisk hummus og jeg bruger altid færdige kikærter på dåse eller i kartonbrik. De er nøjagtigt lige så gode, som når du selv udvander og koger dem – og meget, meget lettere.

Avocado hummus

Vær den første til at vurdere!
Lækker som spread, dip og tilbehør til salater
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter – drænet for væde
  • 2 stk modne avocado (hold den ene halvdel tilbage og brug den som pynt)
  • 1 håndfuld friske krydderurter fx bredbladet persille, mynte, oregano og timian (Du kan også bruge friske spinatblade)
  • 1 stk citron – saften heraf
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk lys tahin
  • 2-3 spsk olivenolie af god kvalitet som fx Rosario
  • Lidt stødt spidskommen
  • Evt lidt chilipulver
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • Evt lidt vand til at justere konsistensen med
  • Lidt sorte og hvide sesamfrø til pynt
  • Evt lidt karse

Instruktioner

  • Blend kikærter, avocado, olivenolie, citronsaft, hvidløg, lys tahin og de friske krydderurter med spidskommen til en jævn konsistens.
  • Juster evt med lidt ekstra citronsaft eller vand, så du opnår den konsistens du ønsker.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra spidskommen og chili efter smag og behag.
  • Hæld avocado hummus'en over i en skål og pynt med god olivenolie, små tern af avocado, lidt karse og slut af med et drys sorte og hvide sesamfrø.
  • Skal avocado hummus'en ikke nydes straks, så læg en avocadosten ned i den og dæk den til med plastfolie, der lægges helt ned på hummus'en, så der ikke kommer luft til. Luften vil få din avocado hummus til at blive misfarvet.
    Kan holde sig på køl 2-3 dage.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med hummus…?

Er du også vild med hummus og spreads til både sandwich, dip og tilbehør til salater…? Så vil du helt sikkert også have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter.

Her får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Rødbede spread

Ægge-avocado spread

Hummus med bagt peberfrugt

Edamame hummus

Guacamole

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Løvstikke mayo – sommerens lækreste mayonnaise

Avocado hummus
Avocado hummus
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments