Avocado mayo

Lækker, cremet avocado mayo

Jeg er storforbruger af avocado, der er min absolut foretrukne fedtkilde – og så smager den jo fantastisk! Netop derfor forsøger jeg at putte den ind alle steder, hvor jeg kan komme til det – også i min mayo, der lige så meget bruges som dip og kold sauce – og som spread på vafler eller i familiens sandwich. Kort sagt: alle steder!

Jeg laver kun en lille portion ad gangen f.eks. af 1 avocado eller det, der bruges på dagen eller inden for max to dage, da den ellers bliver kedelig i farven, men et par dage kan den sagtens holde sig på køl i et glas med tætsluttende låg.

Til dig der IKKE spiser lchf/keto:

Netop den smukke grønne farve gør sig rigtig godt sammen med f.eks. tomater eller hvis du spiser kartofler, så prøv at smøre et lag avocado-mayo på en tyk skive rugbrød og derefter et lag skiveskårede tomater og derpå kogte, kolde kartofler i skiver, flagesalt og friskkværnet peber og toppet med brøndkarse. Det smager altså bare skønt!

Spiser du lchf/keto…

Så prøv avocado-mayo som en kold sauce til f.eks. steak skåret ud i mundrette stykker. Det er super lækkert og så behøver du ikke tænke på dressing osv til de grøntsager eller salater du spiser dertil.

Opskriften kommer herunder:

Avocado mayo

Hjemmelavet cremet avocado mayonnaise
Ret frokost, lchf/keto, Tilbehør
Keyword avocado, mayonnaise, mayo, spread
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk stor, moden avocado
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 tsk hvid balsamico
  • 1/2 tsk chipotle chili
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 stk lime - kun saften
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Læg avocado-kødet ned i en blender sammen med æggeblommen, balsamico, lime og krydderier - blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien i en tynd stråle alt imens du kører med blenderen. På den måde undgår du at den skiller.
  • Smag til og juster evt med flere krydderier.
  • Opbevar avocado-mayoen i et glas med tætsluttende låg - og på køl