Grøn avocado salat

Grøn avocado salat

Grønt er godt for øjet….

Den her grønne salat med avocado og andre lækkerier er både sund, mættende og virkelig lækker!

Vi spiser den til både kylling, fisk og bare sådan – og vi spiser den året rundt. Den er hurtig og let at lave, så den må vel nærmest betegnes som en perfekt hverdagssalat.

Til en så enkel salat som denne, synes jeg der skal så lidt dressing til som muligt. Derfor drypper jeg den blot med en dejlig frugtig olivenolie lige før servering.

Knas må der til…

Jeg foretrækker at spise mine salater med en eller anden form for knas eller topping. Her er salaten toppet med økologiske hampefrø og mandler af rigtig god kvalitet.

Foretrækker du topping med lidt mere smag, kan du prøve disse opskrifter – de kan også bruges som lækre snacks.

Saltmandler

Chilimandler

Mandler – tamariristede

Græskarkerner med mørk balsamico

Sprøde kikærter

Prøv mine andre salatopskrifter….

Under fanen “SALATER” finder du et væld at lækre salatopskrifter og dressings – her får du et par link:

Salat med kylling og ristede søde kartofler

Quinoa salat med grønkål og blomme

Spidskålssalat med æble og blåbær

Cobb salat med pulled chicken 

Opskriften på GRØN AVOCADO SALAT kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Grøn avocado salat

Dejlig nem og lækker avocadosalat
Ret Salat, Tilbehør
Keyword avocado, grøn romainesalat, mandler, rød spidskål
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 håndfulde Romainesalat - fintsnittet
  • 1 håndfuld Rød spidskål - fintsnittet
  • 1 stk rødløg skåret i tynde ringe
  • 2-4 stk forårsløg - snitsnittede
  • 1/2 stk agurk - halveret i skåret i tynde skiver
  • 1-2 stk stor avocado - skåret i skiver
  • 1/2 håndfuld mandler
  • 1/2 håndfuld hampefrø
  • Lidt god frugtig olivenolie
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Fordel salat og spidskål i bunden af et stort salatfad.
  • Fordel herefter rødløg, forårsløg og agurk henover
  • Skær avocado(erne) i fine skiver og dryp dem med lidt citronsaft så de ikke bliver brune og kedelige. Fordel dem på fadet.
  • Drys med mandler og hampefrø og slut af med at dryppe salaten med en god og frugtig olivenolie, der ikke er for kraftig i smag.
  • Spis salaten som tilbehør til kylling, fisk og kødretter eller spis den bare som den er sammen med et stykke godt brød.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.