Avocado-mayo – LCHF
Lækkert alternativ til traditionel mayonnaise
Her får du en virkelig lækker cremet mayo, der kan spices op og ned efter hvad den lige skal bruges til. Super lchf/keto venlig er den også.
Det bruger jeg:
- 1 moden avocado
- Lidt citron eller limesaft
- 1 – 1.5 del god olie (jeg bruger oliven eller rapsolie)
- Evt, lidt grov sennep
- Flagesalt og friskkværnet peber
TIPS: Er du ikke til sennep, kan der f.eks. tilsættes hvidløg eller chili
Sådan gør jeg:
Flæk avocadoen og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske. Kom avocado og resten af ingredienserne i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Stil mayo’en tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.
Bruger du ikke en blender er det vigtigt at du pisker olien i lidt ad gangen.