Avocado-mayo – LCHF

Lækkert alternativ til traditionel mayonnaise

Her får du en virkelig lækker cremet mayo, der kan spices op og ned efter hvad den lige skal bruges til. Super lchf/keto venlig er den også.

Det bruger jeg:

  • 1 moden avocado
  • Lidt citron eller limesaft
  • 1 – 1.5 del god olie (jeg bruger oliven eller rapsolie)
  • Evt, lidt grov sennep
  • Flagesalt og friskkværnet peber

TIPS: Er du ikke til sennep, kan der f.eks. tilsættes hvidløg eller chili

Sådan gør jeg:

Flæk avocadoen og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske. Kom avocado og resten af ingredienserne i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Stil mayo’en tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Bruger du ikke en blender er det vigtigt at du pisker olien i lidt ad gangen.