Bag om Majspassion – Billedmageren

Kunst fra Billedmageriet.dk
Kunst fra Billedmageriet.dk

Bag om Majspassion….

I dag vil jeg gerne invitere dig med bag om Majspassion. Alt handler nemlig ikke om mad og DIY-projekter. Man kan ellers let få den tanke, når man følger med herinde og på de sociale medier, men sådan er det ikke –  slet ikke faktisk.

For en stor del af min hverdag bruges ikke i køkkenet eller ved computeren, men derimod på værkstedet. Her skaber malerier, der sælges og udstilles rundt omkring i landets mange kunstforeninger.

Malerier fra Billedmageriet.dk

Der ligger et stort arbejde bag hvert eneste maleri. Tanker og ideer skal overføres til det tomme, hvide lærred – og det kan være ganske skræmmende, for hvad nu, hvis der ikke kommer en ide…..?

Mine malerier består af mange lag og mange farver. De skal finde deres plads og skabe balance. Det fungerer lidt som at lægge et puslespil, hvor det først er færdigt, når man mærker at den sidste brik falder på plads.

Nogle malerier skabes let og ubesværet, mens andre nærmest stritter imod. Det kan føles utroligt frustrerende alt imens man står midt i det, men det er faktisk oftest de malerier, der ender med at blive allerbedst.

Jeg bliver ofte spurgt, hvorfra min inspiration kommer og det er faktisk lidt svært at svare på…….Inspirationen kommer som med alt andet af tendenser i tiden, nye farver i både mode og boliginteriør. Det kan også være det turkisfarvet glasskår i strandkanten eller når fjorden skifter farve og blir helt paynes grey……

Abstrakte malerier fra Majspassion.dk

Det kan også være en bestemt følelse – og netop følelser har en stor indflydelse på mine malerier. De er abstrakte og intuitive og henimod det ekspressive. Dvs. at jeg har mere fokus på at gengive de følelser, der er inde i mig, fremfor at gengive den fysiske verden.

Farverne har en ganske særlig betydning for mig og det er igennem dem, jeg udtrykker mig. Det kommer også til udtryk i den mad jeg laver og de madfotos jeg deler her på bloggen og på de sociale medier.

Billedkunstner - Maj Schjøth

En drøm gik i opfyldelse….

Man siger, at når een dør lukker sig, åbner der sig en anden – og det er rigtigt.

Det var en mangeårig drøm, der for en del år siden gik i opfyldelse. Inden da havde jeg et arbejdsliv sideløbende med at jeg malede og udstillede. Men en dag bød muligheden sig, jeg slog til og blev fuldtidskunstner.

Begrebet kunstner, har jeg altid haft det lidt svært med, for jeg føler mig langt mere som en billedmager. Det er også derfor jeg valgte at kalde min maleri-virksomhed for Billedmageriet. Det er mere jordnært og passer langt bedre til mig: Jeg er billedmager!

Jeg elsker mit arbejde med malerierne og synes det er en fantastisk mulighed at få lov at fordybe mig i det, jeg brænder allermest for.

Du kan finde mig og mine malerier på www.billedmageriet.dk og har du lyst til at jeg kommer og udstiller i din virksomhed eller arbejdsplads, må i endelig kontakte mig.

Tak fordi du læste med

Kh Maj

Moderne kunst i smukke farver fra Billedmageriet.dk

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.