BLOGSNAK,  Forside,  Livsstil,  Mad og kunst

Bag om Majspassion – Billedmageren

Bag om Majspassion

I dag vil jeg gerne invitere dig med bag om Majspassion, for alt handler ikke om mad og DIY-projekter. Man kan ellers let får den tanke, når man følger med herinde og på de sociale medier, men sådan er det ikke –  slet ikke faktisk.

For en stor del af min hverdag bruges ikke i køkkenet eller ved computeren, men derimod på værkstedet, hvor jeg skaber malerier, der sælges og udstilles rundt omkring i landets mange kunstforeninger.

Der ligger et stort arbejde bag hvert eneste maleri, tanker og ideer der skal overføres til det tomme, hvide lærred – og det kan være ganske skræmmende, for hvad nu, hvis der ikke kommer en ide…..?

Mine malerier består af mange lag og mange farver, der skal finde deres plads og skabe balance. Det fungerer lidt som at lægge et puslespil, hvor det først er færdigt, når man mærker at den sidste brik falder på plads.

Nogle malerier skabes let og ubesværet, mens andre nærmest stritter imod. Det kan føles utroligt frustrerende alt imens man står midt i det, men det er faktisk oftest de malerier, der ender med at blive allerbedst.

Jeg bliver ofte spurgt, hvorfra min inspiration kommer og det er faktisk lidt svært at svare på, for den kommer som med alt andet af tendenser i tiden, nye farver i både mode og boliginteriør, et turkisfarvet glasskår i strandkanten, når fjorden skifter farve og blir helt paynes grey – og følelser…

Netop følelser har en stor indflydelse på mine malerier, der er abstrakte og intuitive og henimod det ekspressive, altså at der er mere fokus på at gengive de følelser der er inde i en selv, fremfor at gengive den fysiske verden.

Farverne har en ganske særlig betydning for mig og det er igennem dem, jeg udtrykker mig. Det kommer også til udtryk i den mad jeg laver og de madfotos jeg deler her på bloggen og på instagram.

En drøm gik i opfyldelse:

Man siger, at når een dør lukker sig, åbner der sig en anden – og det er rigtigt.

Det var en mangeårig drøm, der for en del år siden gik i opfyldelse. Inden da havde jeg et arbejdsliv sideløbende med at jeg malede og udstillede, så da muligheden bød sig, slog jeg til og blev fuldtidskunstner.

Begrebet kunstner, har jeg altid haft det lidt svært med, for jeg føler mig langt mere som en billedmager. Det er også derfor jeg valgte at kalde min min maleri-virksomhed for Billedmageriet, hvilket passer meget bedre til mig: Jeg er billedmager!

Jeg elsker mit arbejde med malerierne og synes det er en fantastisk mulighed at få lov at fordybe mig i det, jeg brænder allermest for.

Du kan finde mig og mine malerier på www.billedmageriet.dk og har du lyst til at jeg kommer og udstiller i din virksomhed eller arbejdsplads, må i endelig kontakte mig.

Tak fordi du læste med