Bagt blomkålssalat med spidskål

Mættende salat med Bagt blomkål

Uhh det er godt! Både som tilbehør til kødretter eller som her, hvor den slår tonen an i en lækker spicy udgave i en sprød spidskålsalat.

Bagt blomkålssalat med spidskål

Vær den første til at vurdere!
Bagt blomkål smager skønt både som et sundt tilbehør til dine kødretter og som her, hvor den indgår i en virkelig lækker og mættende salat
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Bagt blomkål:

  • 1 stk lille blomkål
  • ½ håndfuld friskrevet parmesan
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie
  • 2 tsk tørrede krydderier alt efter hvor stærk du ønsker din bagte blomkål. Jeg er vild med "Smoked Spanish Chorizo Rub" fra @EpicSpice (Du kan også bruge: Karry, røget paprika eller chipotle chili krydderi)

Salaten:

  • 2-3 håndfulde spidskål – fintsnittet (TIP: Du kan evt blande spidskål med hjertesalat eller feldsalat)
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • ½ håndfuld hasselnødder – grofthakkede

Dressing:

  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk mayonnaise – jeg bruger Hellmanns
  • 1 lille rødløg – fintsnittet
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

Sådan laver du bagt blomkål:

  • Varm ovnen op på 200 grader (varmluft)
  • Bræk blomkålen i små buketter – jo mindre buketter jo hurtigere tilberedning.
  • Vend dem i en lille smule olivenolie og læg dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Riv parmesan eller andet ost henover (kan udelades), drys med tørrede krydderier og sæt pladen ind i ovnen i ca 15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem køle en smule af inden du samler salaten

Sådan samler du salaten:

  • I et fad lægger du den fintsnittede spidskål.
  • Fordel den bagte blomkål henover og pynt med grofthakkede hasselnødder og bredbladet persille.
  • TIP: Lav gerne en dobbelt portion, så du har til frokost dagen efter eller nem og sund aftensmad.

Sådan laver du dressingen:

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Lad den gerne stå lidt inden servering.
    Du kan fint lave en dobbelt portion og opbevare den i en tætsluttende beholder på køl et par dage.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg kan godt lide at krydre min mad både med tørre krydderier og friske krydderurter. I dag har jeg lavet en bagt blomkål med smæk på både farver og smag.

Foretrækker du andre krydderier – eller slet ingen, er du selvfølgelig meget velkommen til at justere på dem lige så meget som du vil.

Det er nemt…

Bagt blomkål er super sundt, mætter godt, smager godt – og så er den virkelig nem og hurtig at lave.

Jeg laver den ved at rive blomkålen i bitte små buketter, som jeg vender i lidt olie og krydderier eller friske krydderurter af forskellig slags alt efter, hvordan humøret lige er på dagen. Nogle dage er vi til det milde og andre dage, må det gerne være spicy.

Ind imellem vender jeg også blomkålsbuketterne i en smule friskrevet ost – oftest parmesan. Det smager vildt godt!

Ind i ovnen ved 200 grader (varmluft) i blot 15 minutter – og så den den klar til servering til dine kødretter eller som dejligt fyld i dine salater.

Vild med sunde og mættende salater….

Er du også vild med sunde og mættende salater…? Så har du måske lyst til at prøve mine andre opskrifter.

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Spidskålssalat med pære

Grønkålssalat med nektariner

Grøn avocado salat

Quinoa salat med grønkål og blomme

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments