Bagt feta med tomater og oliven

Bagt feta…

Bagt feta er en klassiker i det tyrkiske og græske køkken, hvor den både serveres som en enkeltstående ret f.eks. sammen med lidt lækkert brød eller som en del af et større (fest)måltid – meze.

Surfer du rundt på nettet, vil du finde et hav af forskellige opskrifter på bagt feta. Jeg vil her dele min ynglingsversion med dig. Den er med små krydrede tomater, kalamataoliven, god olivenolie, lidt flydende honning og masser af friske krydderurter som timian og oregano.

Hos os foretrækker vi at nyde den bagte feta sammen med focacciabrød eller vendt med en lækker pasta.

Du vil hurtigt blive vild med den bagte feta og heldigvis er den foruden at være nem også hurtig at lave. 25 minutter i en forvarmet ovn – det er jo helt perfekt!

Vild med det…?

Hos os er vi vilde med mad fra Middelhavskøkkenet – og det er du måske også.

Prøv f.eks. nogle af mine andre opskrifter. Her kommer nogle direkte links du kan kigge nærmere på:

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Græskinspirerede auberginer med lam

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

…og mange flere dejlige opskrifter, når du kigger under mine forskellige opskrifter.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Bagt feta med tomater, oliven og friske krydderurter

Nem og lækker opskrift på bagt feta med små krydrede tomater, sorte oliven og friske krydderurter.
Perfekt med f.eks. focacciabrød eller vend med en god pasta.
Ret Forret, Hovedret, Snack, tapas
Køkken Græsk
Keyword bagt feta, bagte tomater, cherrytomater, feta, oliven
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram cherrytomater - gerne de flerfarvede skåret i halve
  • 50 gram sorte Kalamataoliven uden sten
  • 200 gram ægte feta Salatost kan du IKKE bruge
  • 4 fed hvidløg (2 knuses og 2 tilsættes hele)
  • 2 tsk flydende honning
  • 2-3 spsk friske krydderurter - timian, oregano, salvie Har du ikke friske krydderurter bruger du tørrede af en god kvalitet
  • Lidt rigtig god olivenolie jeg bruger evoo fra @Rosario
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • I et ildfast fad eller lille jernpande lægges i midten fetaosten og de halverede cherrytomater og oliven rundt om osten.
    Knus to fed hvidløg der fordeles omkring tomaterne og læg 2 hele fed ved (de kan efter bagningen knuses med en gaffel og gir en lidt blødere hvidløgssmag).
  • Dryp flydende honning henover især fetaosten, dryp herefter en god olivenolie henover det hele og drys med flagesalt, friskkværnet peber og de friske krydderurter.
  • Sæt fadet/panden ind i den opvarmede ovn i ca 25 minutter.
  • Tag fadet/panden ud og dryp lidt ekstra olivenolie og evt lidt ekstra friske krydderurter henover lige før servering.
  • Server den bagte feta imens den stadig er varm og blød sammen med lækkert brød - f.eks. focaccia eller vendt i en god pasta.
    Tip: Når retten afkøles, blir fetaen fast igen. Sæt den blot ind i den varme ovn et par minutter og den blir igen blød og cremet.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.